parelqup balans borstprothese comfort

Vind de balans

de qup met nét dat extra beetje gewicht

De ParelQup

De ParelQup, net zo comfortabel en zacht als de normale SoftQup, maar dan verzwaard met verzwaringsparels. Zo geeft deze borstprothese je nét dat extra beetje gewicht waardoor de ParelQup minder verschuift of scheeftrekt. De ParelQup heeft net dat extra gewicht waardoor je een fijne balans ervaart en de prothese mooi doorhangt, maar de verzwaring is niet zodanig zwaar dat je een grote belasting op de schouders of rug ervaart.

Naar de webshop
Parelqup creme
ProudBreast ruilen retouren
Suzanne vertelt over de parelqup, haar uitvinding
ProudBreast ParelQup optimaal gewicht borstprothese

Hoe bevalt de ParelQup? Laat het ons weten!

Ons doel is iedereen een zorgeloze oplossing te bieden. Dat kan alleen als jullie ons vertellen wat je wilt en hoe onze producten bevallen. We zijn super blij met jullie tips en feedback. Daardoor kunnen we verder innoveren.

Naar het feedbackformulier

Wat je nog meer wilt weten over de ParelQups

Waarvoor is het gewicht van de ParelQup bedoeld?

Er is veel vraag geweest vanuit onze community voor Qups met verzwaring, deze vraag kwam vooral van vrouwen met grotere cupmaten. Zij gaven aan dat het gewichtsverschil tussen de bestaande borst en de lichtgewicht Qup toch te groot was, en dat de SoftQups soms verschuift. Tegelijk wilden ze wilden wel genieten van de ademende materiaal, minder gewicht dan gebruikelijk en de Qup kunnen dragen in bestaande lingerie. De ParelQup is daarom ontwikkeld met parelzakjes in de binnenkant met standaard gewichten erin zodat deze wat beter doorhangt als een borst en minder zal verschuiven, maar daarentegen niet inlevert op ademende materialen.

Het gewicht van de ParelQups is gebaseerd op testen die wij met ons klantpanel hebben gedaan. Deze test is afgenomen bij meerdere vrouwen die de Qups dragen, waarbij zij zelf gewichtszakjes mee naar huis kregen en toe gewicht konden voegen naar wens. Uit deze test is een definitieve beslissing gekomen waarbij er gelet werd op comfort en er gezocht werd naar de perfecte grens waar een prothese op zijn plek blijft zitten, comfortabel draagt maar niet ‘zwaar’ voelt.

Hoe zwaar zijn de ParelQups?

De ParelQups hebben per maat een afgewogen toegevoegd gewicht door middel van parelgewichtszakjes in de Qup. Het totaalgewicht van de ParelQup is het uiteindelijke gewicht als je de ParelQup in een weegschaal zou leggen. Dus inclusief de stof, stiksels, het schuim en de labels. Dit kan natuurlijk een beetje variëren!

Toegevoegd gewichtTotale gewicht
Maat S30 gram50-70 gram
Maat M60 gram80-90 gram
Maat L60 gram85-95gram
Maat XL90 gram125-135 gram
Maat 2XL120 gram165-175 gram

ParelQups zijn er in diverse kleuren en types, zoals ook om te sporten en zwemmen. Je vindt het overzicht hier: https://www.proudbreast.nl/product-categorie/parelqup-nl/

Waarmee is de ParelQup gevuld?

De ParelQup is gevuld met verzwaringsparels. Dit zijn kleine glazen pareltjes in een ademend zakje, gemaakt van sneldrogende stof. Hierdoor kun je de ParelQup veilig in de wasmachine wassen op 30 graden. De zakjes zitten in een holling aan de onder/voorzijde in het schuim van de Qup waardoor het gewicht ervoor zorgt dat de ParelQup mooi doorhangt.

Waarom is de ParelQup niet beschikbaar in maat XS?

Uit de testen met het klantpanel is gebleken dat er voor de maat XS weinig tot geen vraag was naar extra gewicht, omdat deze Qups kleiner zijn zou het gewicht wat toegevoegd wordt ook weinig verschil maken.

Sinds eind 2022 hebben we wél ParelQups in de maat S geintroduceerd, je vind ze in onze webshop: https://www.proudbreast.nl/product-categorie/parelqup-nl/

Wat is het verschil tussen de ParelQup en de SoftQup?

Eigenlijk zijn de Qups helemaal hetzelfde, dus je kan ze beiden op 30 graden wassen, ze zijn lichter dan traditionele protheses, zijn ademend en met stof afgewerkt.

Het enige verschil is dat aan de ParelQup aan de onderzijde extra gewicht is toegevoegd. Dit gewicht is afgestemd op de maat van de Qup, dus oplopend bij grotere maten. De ParelQup ademt dus ook net zo goed als de softqups.

Om zeker te stellen dat de ParelQup niet in zou leveren op de ademende stoffen hebben we gekozen voor de wasbare glasparels om de ParelQup te verzwaren. Deze nemen geen transpiratie op en zijn flexibel. De zakjes waar de glasparels in zitten zijn gemaakt van sneldrogende stof die daarnaast ook geen transpiratie opnemen.

Kan ik zelf het gewicht voor mijn maat van de ParelQup bepalen?

Nee, via de webshop staan de gewichten van de ParelQups vast. We hebben deze bepaald door middel van het uitvoeren van tests bij ons klantpanel. Mocht je écht een afwijkend gewicht wensen, neem dan even contact op. Voor een meerprijs van €10 kan je je eigen gewicht aanvragen. Mail dan naar: [email protected]