Qups vastzetten, dat geeft een veilig gevoel als je graag reguliere lingerie draagt. Zonder pockets. Dat kan natuurlijk, maar zonder de zekerheid van een prothese zakje maak je wel kans dat de Qup gaat schuiven. Hoe andere vrouwen dat doen? Dat hebben we voor je uitgezocht en gevraagd. We delen graag de geheimen van het dragen van reguliere lingerie… Zo zetten wij de Qups vast!

Fashion tape – Jelly Nienke

Mooie lingerie kan ik gelukkig nog steeds dragen, ondanks het missen van mijn borst. En daar ben ik echt heel dankbaar voor. Om te voorkomen dat de Qup schuift, gebruik ik de fashion tape. Daarmee kan ik sporten en dansen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat er iets gebeurt met de Qup.

De tape komt in losse stripjes en hoef je niet te knippen. Het is precies de juiste grootte. Zodra je het gemakkelijk begin stripje los trekt, kun je de ene plak kant op de Qup plakken. En vervolgens zie je aan de andere kant in het midden een knipje, waarmee je de andere plak kant tevoorschijn kunt halen. De Qup is klaar om in je beha te plakken.

In dit filmpje laat ik het ook even zien.

Liefs Jelly Nienke

In pockets – Sanne Esther

Omdat ik een bh te confronterend vond, pakte ik zelf een schaar en vermaakte badpakken om de Qups in te zetten. Maar nu heb ik het RJ-shirt ontdekt dat speciaal is gemaakt voor vrouwen die egaal zijn. Super fijn, gewoon met pockets waar mijn beide Qups zo in passen, niks geen geschuif.

Het zit gewoon als een tweede huid en je voelt je Qups niet. De Qups van ProudBreast en de singlet van RJ bodywear zijn echt een gouden combinatie. Soms voelt het als een pantser. Het zorgt ervoor dat het niet meer opvalt dat ik geen borsten meer heb en daardoor geen starende mensen meer om me heen heb. Ik kan mijn verhaal delen wanneer ik dat zelf wil.

Liefs Sanne Esther

Drukknoopjes – Carola

Mijn Qups zet ik vast met drukkertjes, die heb ik in mijn badpak genaaid. Dit ontdekte ik bij modehuis van Tilburg in Nistelrode. Toen ik daar mijn Qups kocht waren ze zo vriendelijk om drukkertjes aan mijn Qups en mijn nieuwe badpak te naaien. Wat een idee! Nu heb ik het thuis ook voor mijn andere Qups toegepast.

Aan de hand van de foto’s kun je zien dat er bijna onzichtbare plastic drukkertjes in de binnencup van het badpak zijn genaaid. Dit dus ook even goed uitmeten en dan op dezelfde plaats op de Active Qups naaien. Daarna klik je ze zo op elkaar. Na het zwemmen is het ook super gemakkelijk. Je klikt de drukkertjes los en spoelt badpak en Qups apart uit. Dit droogt dan ook sneller. Aan de hand van de foto’s hieronder kun je zien hoe dit alles in zijn werk gaat.

Liefs Carola, thuispaspunt in Oss

Klitteband – Christel

Om reguliere lingerie te kunnen dragen met Qups, heb ik klitteband op mijn Qups genaaid. Dat voorkomt schuiven. Het is er gewoon op vastgenaaid met enkele lichte steekjes. De andere kant van de klitteband naaide ik op dezelfde plaats aan de binnenkant van de beha. Dat heb ik maar bij één gedaan want als je de Qup goed aandrukt tegen de stof van de beha houdt dat vanzelf ook. Beetje afhankelijk van de stof.

Liefs Christel

Speldje – Jacobien

‘Plat’ gaan was voor mij een bewuste keuze,  juist omdat ik geen gedoe wilde. Voor mij zit geluk niet in het hebben van twee borsten. Geluk zit in het accepteren van wat is. Ik voorzag voor mezelf veel gedoe als ik een borstreconstructie zou ondergaan. De focus zou juist naar de borst gaan en je weet hoe het gaat; ‘t is nooit goed genoeg. 

Sinds 2019 draag ik de Qups van ProudBreast. Een makkelijke, zachte en comfortabele borstprothese die makkelijk in mijn beha past. Als ik een beha heb zonder prothese zakje, zet ik ‘m vast met een kleine veiligheidsspeld aan de zijkant van de beha onder mijn oksel. Daar voel ik er helemaal niets van. Anders gaat het schuiven en ben ik er alsnog steeds mee bezig. Heel simpel en zo gepiept. Gaat de beha in de was? Speldje weer losmaken en Qups kan eruit. Ideaal net als de Qups zelf!

Hieronder deel ik wat foto’s zodat je beter begrijpt wat ik bedoel.

Liefs Jacobien, thuispaspunt in Dwingeloo

Vastnaaien – Suzanne

Onze founder Suzanne wilde dolgraag een beha die bij haar lijf paste, niet zozeer een losse prothese. Zij werd er daarom extra blij van om haar Qups in haar beha te naaien. Nooit meer een losse borst in je gezichtsveld! En dan natuurlijk het liefst eentje met vergelijkbare kleuren als de beha. Iets dat een beetje matcht en de beha opfleurt. Vandaar dat de Qups in allerlei kleurtjes en printjes verkrijgbaar zijn.

Ze naaide de Qups met drie steekjes vast, precies op de bestaande coupe-naden van de Qup. Helaas is ze er niet meer om het zelf uit te leggen, maar ze maakte er toen wel een filmpje van, als uitleg en instructie. Leuk om even terug te kijken.

Kunstzinnige broche – Rian Los

In onze Facebookgroep deelde Rian ooit deze geweldige foto van haar borstprothese, die vast zat met een bijzondere broche dwars door haar Qup heen. Ze was lang geleden geïnspireerd door een vrouw die haar benen miste en tijdens een modeshow op de catwalk op benen van kunstenaars liep. Helemaal gaaf vormgegeven en juist uitgesproken anders dan normale benen. Wow.

Ze deelt: ‘Toen ik mijn borsten moest missen was dat gelijk mijn reactie ‘ik ga niet aan die standaard tietjes, maar ga hier iets vrolijks en moois van maken, net als die dame op de catwalk’. Ik kan goed naaien, boetseren en schilderen. Uiteindelijk draag ik nu zelf gemaakte protheses van wolvilt, en soms de Qups. Ik gebruik ze ook als speldenkussen tijdens het naaien, dat vind ik heel makkelijk.

Tijdens een expositie ontmoette ik een goudsmid, die deze broche had liggen. Samen hadden we er wel lol om, zo’n piercing door de borst. Later liet ik het aan mijn Chirurg en Oncologe zien en die zei gelijk: ‘Dit is echt wel Fuck de kanker!’ ‘

Liefs Rian