Hoe zit dat nou met lingerie als je één of twee borsten mist en een prothese draagt? Krijgt je bh een functionele betekenis, voel je je nog sexy in lingerie of heeft dit gevoel eigenlijk niks met een borstamputatie te maken? Hoe zit dat met de liefde voor lingerie? We gingen in gesprek met Jacobien en Jelly Nienke.

Foto: Marleen Sahetapy | Visagie en haar: Hair, Style & Visagie | Kleding: Van Tilburg Lingerie

Jacobien: “Ik vind lingerie heel mooi, maar liefde voor lingerie… ik ben meer het sportieve type. Als ik de foto’s van onze fotoshoot terugkijk denk ik: ‘ach, ik had best wat meer van die mooie bh’s kunnen laten zien, ik had zoiets nog nooit gedaan en vond het best spannend op dat moment’.

Sexy in lingerie

Jelly Nienke: “Je sexy voelen in lingerie heeft ook te maken met hoe je in je vel zit. Lingerie zit op je huid, het heeft te maken met je vrouwelijkheid en de verbinding met jezelf. Toen ik mijn siliconenborst nog had, had ik d’r niks mee. Het voelde koud en ik had geen binding met mijn borst. Nu de siliconen zijn verwijderd draag ik graag mooie lingerie. Ik wil er mooi uitzien voor mijzelf, het voelt als een stukje selfcare.”

Jacobien: “Ook ik vind het belangrijk dat de lingerie er mooi uitziet, maar dat heeft geen prioriteit voor mij. Ik vind het gewoon fijn als het lekker zit, verder ben ik er niet zo bewust mee bezig. Ik heb ook last van drukplekken en daarom draag ik niet altijd een bh. Dat stukje ‘sexy’ heb ik dus niet met lingerie, maar eerlijk, dat had ik voor mijn borstkanker ook al niet.”

Liefde voor lingerie: Omdat ik het waard ben!

Jelly Nienke: “Sinds de siliconen eruit zijn is het voor mij nog belangrijker hoe ik eruit zie. Met kleding, lingerie en met de Qup. Dus liefde voor lingerie: ja! Niet om iets te verdoezelen, maar omdat ik het waard ben! Ik vind de Qup mooi in printjes en pasteltinten en ik maak graag setjes met mijn lingerie. Mix and match! Alles wat op een nepborst lijkt hoeft voor mij niet.”

Jacobien: “Ik ga eigenlijk altijd voor de crème of roze Qup. Mijn andere borst heeft toch ook geen panterprintje? Ik vind het fijn als de Qup blend met mijn lichaam. Het is niet dat ik denk dat ik ‘t niet waard ben, ik heb een kast vol mooie spullen! Alleen met lingerie heb ik niet zoveel. Door drukplekken draag ik graag comfortabele dingen, mijn bestraalde gebied kan niet veel meer hebben.”

Jelly Nienke: “Ik ben alleen geopereerd en heb geen bestraling gehad. Maar sinds de Poortwachter procedure blijft mijn huid gevoelig, zelfs na vijftien jaar.

Jacobien: “Dat verdoofde, doffe gevoel heb ik ook bij mijn arm. Weet je, ik houd eigenlijk ook niet zo van shoppen. Voor mijn amputatie kocht ik mijn favoriete bh’s bij de lingeriezaak in het dorp. Maar vanwege corona bestel ik ze maar online.”

Liefde voor.. de qup

Jelly Nienke: “Hoe fijn zou het zijn als de Qup gewoon in elke lingeriewinkel ligt. Het taboe eraf! De vrouwen daar kunnen dan actief meedenken welke lingerie bij de Qup past.”

Jacobien: “Ben ik helemaal mee eens! Dat het dragen van de Qup normaal is, en we ook online overal terecht kunnen voor Qups en bijpassende lingerie. Dat zou gaaf zijn!”

👉🏼 Over twee weken…

lees je wat de favoriete bh’s van Jelly Nienke en Jacobien zijn