De afgelopen 2 maanden is onze innovatie medewerker Sophie Asveld druk geweest met klantonderzoek en het verzamelen van feedback over de ParelQup. Belangrijk om te weten of we deze nieuwe versie Qup wel goed gemaakt hebben! We zijn erg blij met alle waardevolle feedback die we van de eerste 50 gebruikers hebben gekregen.  Hierbij deelt ze de belangrijkste inzichten aan de hand van 5 vragen.  

Waarom schaf je een ParelQup aan?

De ParelQup is de nieuwste oplossing voor vrouwen met de behoefte voor een natuurlijke balans, zonder dat dit zorgt voor een verzwaard gevoel. Het grootste deel van de vrouwen geeft aan dit type Qup aan te hebben geschaft omdat ‘het altijd leuk is om iets nieuws te proberen’ (45%). Hierna geeft de grootste groep aan hem te hebben gekocht voor een mindere kans op verschuiving (39%); een probleem wat we vaak terugzien bij vrouwen die twee borsten missen. De derde grootste reden voor de aanschaf van de ParelQup is de behoefte naar een gebalanceerder gewicht in de borstprothese (37%).

Hoe voelt de ParelQup bij het aan-en uitkleden?

Het gebruiksgemak staat bij onze Qups voorop. Als je je aan het einde van de dag uitkleedt is het belangrijk dat dit een gebruiksvriendelijke handeling is die geen lichamelijke pijn (schouder) of ongemak veroorzaakt.  Bij deze vraag geeft 86% van de vrouwen 5 sterren bij het gevoel van de ParelQup bij het aan- en uitkleden. De overige 14% geeft 4 sterren. Diezelfde positiviteit komt terug bij het  vooroverbuigen met het dragen van de ParelQup.

“Zo fijn dat je geen gewicht voelt aan je schouder! De beha met ParelQup voelt heerlijk licht aan bij het aan- en afdoen.”

Hoe zit het met verschuiving van deze prothese?

Opvallend is dat een groot deel van de vrouwen aangeeft dat de ParelQup helemaal niet of veel minder verschuift, maar dat alsnog 11% van de vrouwen kenbaar maakt dat de ParelQup wél verschuift. Hieruit kunnen we opmaken dat de ParelQup minder snel verschuift dan een andere borstprothese, maar dat verschuiving niet helemaal is uitgesloten. Dit inzicht gaan we meenemen bij het testen met vrouwen die meer gewicht in de ParelQup willen dragen.

Voel je tijdens het dragen de zakjes met gewichtsparels?

Dit type Qup is gevuld met gewichtszakjes met verzwaringsparels. Hoe groter de maat, hoe meer gewichtszakjes er in de Qup zitten. 83% van de vrouwen geeft aan geen last te hebben van deze vulling, daarbij geeft 8,3% aan de gewichtszakjes te voelen zitten maar dit niet storend vindt.

“De ParelQup is van fijn zacht materiaal en niet te zwaar. Ik had met mijn vorige prothese veel schouderpijn. Dat is nu gelukkig verleden tijd.”

Hoe ervaar je het toegevoegde gewicht?

De ParelQups zijn op dit moment verkrijgbaar in vaste gewichtsklassen per maat. We hebben de feedbackgroep gevraagd wat ze van onze standaard gewichtsklassen van de ParelQup vinden. 64% van de vrouwen geeft bij deze vraag aan het gewicht  prettig te vinden. 13% van de vrouwen geeft aan standaard meer gewicht te willen en 13% geeft aan graag zelf inspraak te willen hebben op het gewicht. We zullen hiervoor in de toekomst maatwerk mogelijkheden geven om je persoonlijke Qup samen te stellen.

“Verrassend dat die 60 gram zoveel verschil maakt. Het voelt heel comfortabel.”

De eerste onderzoeksfase van de ParelQup is afgesloten en wat was het waardevol. Uit de onderzoeken is gebleken dat de ParelQup een geslaagde innovatie is waar veel vrouwen erg mee geholpen zijn. Door het organiseren van de ‘Personalize Your ParelQup’ maand in Deventer en Zeist bieden we een oplossing voor vrouwen die graag inspraak hebben op het gewicht van de ParelQup. Heb je interesse in zo’n passessie waarin je je eigen ParelQup kunt personaliseren? Maak dan snel een pasafspraak!

We zijn erg blij met alle feedback. Dus mocht je ook een mening over onze Qups hebben; schroom niet en mail het ons. We luisteren graag naar je en doen er (indien mogelijk) uiteraard ook wat mee. We willen graag samen met jullie de keuzevrijheid voor dames met één of geen borst groter maken.