Natuurlijk wil je weten welke stoffen je dadelijk op je huid krijgt. Wat is het voor materiaal, hoe voelt het aan en ben je niet allergisch? Daarom hebben we eea voor je op een rijtje gezet.

De kern

De kern van de Qup is gemaakt van een Polyether met een bijzonder open celstructuur en is antibacterieel. Dit schuim is soepel en warmte regulerend. Het wordt ook in ziekenhuizen gebruikt bij het verbinden van wonden, wat al aangeeft dat het absoluut niet irriteert. Het schuim is zeer elastisch en heeft een groot terugverend vermogen. En het mooie is, het kan gewassen worden in de wasmachine met een normaal programma. Zonder dat de vorm daardoor veranderd; het schuim zal zijn vorm optimaal behouden en altijd terugveren in de gewenste borstvorm.

Comfortabel materiaal

Ook met warm weer is de Qup super comfortabel om te dragen en geeft in het algemeen een droog en neutraal gevoel op de huid. Het geheim kunnen we niet helemaal verklappen natuurlijk. Maar een belangrijk component is dat het schuim dat we gebruiken een bijzonder open cel-structuur heeft. Dit kun je eenvoudig zelf testen. Zet je mond op de Qup en probeer hier maar eens doorheen te ademen! Dit gaat heel makkelijk omdat de cellen niet alleen heel groot zijn (gemiddeld 5 per cm) maar ook nog eens in open verbinding staan met elkaar.

Textiel omkleding

Voor de omkleding hebben we diverse stoffen geselecteerd. Daarbij is het uitgangspunt zacht, comfortabel en zoveel mogelijk natuurlijk materiaal. Die combinatie hebben we gevonden in een serie French Terry tricot/katoenen stoffen. Hoe zacht is zacht genoeg? Wat ons betreft hoe zachter hoe beter. Want de Qup zal nooit aanvoelen als een natuurlijke borst. Het is iets wat niet van jouw lichaam is, het zal altijd voelen als een kussentje dat je meedraagt. Daarom is ons uitgangspunt om het schuim zo zacht te maken dat je het zo min mogelijk voelt. Maar natuurlijk wel stevig genoeg dat je vulling niet platgedrukt wordt als je een strak shirtje aanhebt. Dus stevig genoeg, maar vooral héél zacht.

Omkleding zwem en sport Qup

Naast de keuze voor het comfortabele katoen hebben we speciaal voor de meer actieve momenten ook een aparte zwem en sport Qup. Voor deze versie hebben we een quick dry stof als omkleding gekozen. Hierdoor droogt de Qup extra snel en krijg je minder snel zweet vlekken in de sportschool. Tegelijk is het voor het zwemmen ook prettig dat deze stof minder vocht vasthoudt. Je loopt er ongemerkt mee het water in en uit.

Oeko-Tex gecertificeerd materiaal

Zowel ons schuim als onze textiel is Oeko-Tex gecertificeerd.  Op deze website staat omschreven waarom dit zo’n fijn keurmerk is. Eko-tex (Ökotex) standard 100 is een keurmerk, dat jou garanties geeft ten aanzien van gezondheid. Oeko-tex test de kleding op schadelijke stoffen. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus!

Meer details in de webshop

In de webshop vind je meer specifieke details per Qup. Dan gaat het om de textiel die is gebruikt in de afwerking, want die kan verschillen. Voor nu waren dit de belangrijkste kenmerken.