Met onze Belgische fans Katleen en Christel gingen we vrijdagochtend op stap om matchende voorjaars lingerie bij de nieuwe Lily en Archy Qups te passen. In Mechelen werden we bij Femina Lingerie ontvangen door Lies. Ze heeft een mooie reguliere lingeriewinkel in het stadscentrum waar al bijna 100 jaar een brede collectie lingerie aangeboden wordt. We werden erg blij van alle vrolijke zomerse tinten en er zat veel moois tussen. Natuurlijk maakten we veel foto’s. Geniet je mee van de vier tips voor reguliere voorjaars lingerie?

Tekst – Clary Scheres

Voorjaars Favoriet 1 – Witte rosessence beha van Aubade (€120)

Als eerste paste Christel deze lichte beha van Aubade, de Qup is een beetje zichtbaar onder het kant wat een speelse aanblik geeft. Ze draagt hier de Softqup versie in de maat M. Door de lichte tint past deze zowel leuk met de Lily Qup als met de Archy Qup. Enerzijds basic, maar door de lichte kanten patronen ook erg zomers.

Voorjaars Favoriet 2 – De Via Alegre beha van PrimaDonna (€99,90)

Katleen draagt normaal de Qups in de maat XL, en kiest een beha van PrimaDonna om mee te beginnen. Deze is vol vrolijke bloemenprints, wat leuk kleurt bij de Archy Qup. Katleen let er altijd op of ze een opening ziet als ze naar beneden in haar beha kijkt, en dat is bij dit model niet het geval. De beugels kan ze prima hebben omdat haar litteken hoger zit. En juist voor de goede borst is die ondersteuning wel prettig.

Waarom kiezen Christel en Katleen voor de Qups? Dat de Qup lichtgewicht is en niet zweet, dat zijn de belangrijkste redenen. Christel heeft haar maat M Qups voorzien van 3 klittenbandjes, daarmee zet ze ze vast in elke beha. Dit wordt haar eerste seizoen met badmode, dat is nog even zoeken. Katleen draagt haar XL Qups normaal  in prothese bh’s. Vooral met het sporten vindt zij het ook fijn. Ze is zich aan het voorbereiden op de 1000km fietstocht van ‘Kom op tegen kanker’ die met Hemelvaart rondom Mechelen gehouden wordt. Dan is de Active Qup extra fijn.

Voorjaars Favoriet 3 – Paradise Pink Agnes (€94.90) en Lily rose vita (€99,90) van Marie Jo

Nu kiest Christel ervoor twee sexy beha’s van Marie Jo te passen. Eerst de knalroze voorgevormde Agnes. En oeh, die zit lekker! De kleuren van de Lily Qup steken er mooi tegen af en worden goed verstopt tijdens het dragen. Er zitten heel subtiel aan de zijkant en onderkant vrolijke kanten bloemetjes aan deze beha… Daarna de druk gebloemde Lily rose, die al net zo fijn zit. Deze past beter met de Archy Qup kleuren. Christel is vooral gecharmeerd van de mooie dubbele lijnen in de achterzijde van deze beha…

 Voorjaars Favoriet 4 – Magnolia van Empreinte (€117)

Katleen heeft intussen een beha aangetrokken met een kanten bloemenpatroon van Empreinte. Deze zit erg goed, en geeft ook geen inkijk als ze zelf in haar beha kijkt. De Archy Qup valt er goed in weg, en ook al lijken de prints en figuren misschien te veel, het resultaat zodra de Qup in de beha valt is verrassend. Dit is echt een favoriet tot nu toe. Lies verbaast zich niet dat deze beha zo lekker zit, ze legt uit dat Empreinte  ‘franse corsetterie’ heeft wat betekent dat het soepeler zit en meer op comfort gericht is dan de harnas-corsetterie van merken als Marie Jo en Primadonna.

Voorjaars Favoriet 5 – Laventure Jude Rouge (105) en Clearwater Georgia (€79.90) van Marie Jo

Christel past nog twee types van Marie Jo, gewoon omdat ze zo leuk zijn. De rode heeft een mooi chique dubbel bandje waar ze weg van is, alhoewel de kleur wat eentonig is past deze wel mooi met de Archy Qup. Het Clearwater model heeft meer blauwtinten met fel oranje biesjes, lekker fris. Alle pasvormen zijn vergelijkbaar, de Medium Qup van Christel past overal goed in.

Voorjaars Favoriet 6 – Lavender frost beha van Femilet (€68)

Katleen wil nog graag zien hoe de Lavender Frost beha van Femilet valt. Want die kleurt bijzonder goed bij de Lily Qup. Helaas schuift deze voor Katleen net iets te veel van haar lijf af, waardoor ze in haar litteken kijkt.  Dat vind ze persoonlijk niet prettig. Als haar litteken lager had gezeten was dit een absolute topper geweest, ook vanwege de prijs. Zo merken we toch dat het voor iedereen persoonlijk is of een beha wel of niet goed valt.

En de Qups? Katleen en Christel kiezen allebei de Archy Qup om mee naar huis te nemen, deze paste eigenlijk overal goed bij! Dat was een grote verrassing, van tevoren dachten wij dat de veelkleurige Lily makkelijker zou matchen. Zo zie je maar weer: passen maakt een wereld van verschil! Fijn als je dan bij winkeliers als Lies in Mechelen terecht kunt.


Wil jij ook net als Katleen en Christel een keertje lingerie passen en daarmee op de foto om andere vrouwen te inspireren? Laat het ons dan weten via [email protected]. Dan zetten we je op de lijst van vrouwen die we informeren over de data dat we op stap gaan. Wie weet zien we jou voor onze volgende blog?