vgz vergoed qups vanuit basisverzekering

ProudBreast ♥ VGZ

Per 1 juli Qups in de basisverzekering

Samen met VGZ zetten wij ons in voor meer keuzevrijheid rondom borstprotheses, zodat jij weer zorgeloos jezelf kunt zijn. De Qups zijn betaalbaar, licht van gewicht én passen in reguliere lingerie. Zo heb jij weer wat te kiezen. Helemaal nu VGZ, als proef, de Qups vanaf 1 juli 2021 als eerste zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering!

Proefperiode van zes maanden

De Qups worden tussen 1 juli en 31 december 2021 vergoed vanuit de basisverzekering door álle verzekeraars die aangesloten zijn bij de Coöperatie VGZ*. Het gaat dus om een proefperiode van zes maanden.

Heb jij tijdens deze periode recht op een nieuwe prothese? Dan kun je nu dus ook kiezen voor de Qups! Dit betekent dat je voor een periode van twee jaar een keuze moet maken tussen óf de Qups, óf de traditionele protheses. 

* VGZ, Unive, IZZ, IZA, Bewuzt, UMC, Zekur, Zorgzaam, Besured, National Academic of Promovendum.

2 Qups per 2 jaar

Bij vergoeding vanuit de basisverzekering kan je elke twee jaar kiezen voor een nieuwe prothese.

 

Naast de traditionele borstprothese kun je nu ook kiezen voor de Qups, hiervan worden er twee vergoed!

 

Het maakt niet uit welk type Qup je kiest: de lichtgewicht SoftQup, de verzwaarde ParelQup óf de SportQup.

Alleen via Mammacare winkels

Ben je verzekerd bij Coöperatie VGZ en wil je de Qups vergoed krijgen vanuit de basisverzekering? Schaf dan tijdens de proefperiode van 1 juli tot 31 december 2021 de Qups aan via de erkende SEMH gecertificeerde mammacare-winkels die meedoen aan de pilot. Qups die online worden gekocht, vallen buiten deze pilot.

Als de Qup bij een van onderstaande winkels aanschaft dan kunnen zij de vergoeding voor je regelen:

Hendriksen Mammacare in Assen en Hoogeveen

Ills Lingerie in Sneek en Bussum

Pure Mammacare in Deurne, Dongen, Malden en Weert

Louisana in Rotterdam

Mammacare Lingerie in Spanbroek

Mammacare praktijk C Care in Zevenbergen

Esterella Lingerie in Heerlen

Roses Body Care in Arnhem

Impresse Lingerie in Ulvenhout

L’Hirondelle Lingerie in Kapelle

Avalon Lingerie in Burgum en Oosterwolde

Burgh Lingerie in Rosmalen

Profeel mammacare in Glimmen

Coja Rijswijk

 

Voor winkeliers: wil jij de Qups ook aanbieden via de basisverzekering? Neem dan contact op met clary.scheres@proudbreast.nl

Maak de proefperiode tot een succes

Doe je mee aan de pilot? Gefeliciteerd, je bent één van de eerste die de Qups vergoed krijgt uit de basisverzekering! Deel jouw mening over de pilot zodat we het vervolg kunnen bepalen en andere verzekeraars kunnen aanhaken.

Door jouw ervaring te delen help je ons om vergoeding van Qups in de toekomst voor meer vrouwen mogelijk te maken.

Vul de enquête anoniem in
vgz vergoed qups vanuit basisverzekering

“We kozen hiervoor vanwege de laagdrempeligheid en omdat dit niet zo beladen is als een prothese van siliconen. Bovendien kun je er intensief mee sporten en zwemmen. Vrouwen die verzekerd zijn bij VGZ kunnen nu kiezen; de traditionele siliconenprothese of deze zogenoemde ‘Qup’.”

Marjo Vissers-Kuijpers, Chief Health Officer bij Coöperatie VGZ

Lees verder op de site van VGZ

Veelgestelde vragen

Gaat het dan van m’n eigen risico?

Over alle zorg binnen de basisverzekering heb je eerst je eigen risico te betalen. Dit is altijd zo. Hierin is géén verschil tussen de traditionele protheses of de Qups.

Hoeveel Qups krijg ik vergoed?

In de proefperiode van 1 juli tot 31 december 2021, krijg je twee Qups vergoed voor twee jaar. Dit geldt per borst die je mist. Mis je beide borsten? Dan krijg je dus vier Qups vergoed. Er zit ook twee jaar garantie op deze sets, mits je ze afwisselend draagt.

Wanneer doen andere verzekeraars mee?

Vergoeding via VGZ is de eerste grote stap. We gaan zeker met andere verzekeraars in gesprek, maar alles heeft tijd nodig. We weten het dus nog niet, maar houd onze site in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je het vanzelf te horen!

Wat als ik Qups én een traditionele prothese wil?

Wil je zowel Qups als de traditionele protheses vergoed krijgen? Dit kan helaas niet tegelijkertijd, maar het fijne is dat je zelf de keuze maakt. Je kunt dus elke twee jaar jouw favoriete prothese kiezen die je vergoed wilt krijgen, en eventueel zelf de andere prothese aanschaffen.

Bij welke verzekeraars kan ik vergoeding krijgen?

De Qups worden in de proefperiode van 1 juli tot 31 december 2021 door álle verzekeraars vanuit de coöperatie VGZ vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat om de volgende verzekeraars: VGZ, Unive, IZZ, IZA, Bewuzt, UMC, Zekur, Zorgzaam, Besured, National Academic en Promovendum.

Hoe kan ik de Qups vergoed krijgen?

Ben je bij één van de verzekeraars van Coöperatie VGZ verzekerd? In de proefperiode van 1 juli tot 31 december 2021 kan je vanuit de basisverzekering kiezen voor de Qups. Dit kan door de Qups aan te schaffen via een van de meewerkende verkooppunten die je op deze pagina vindt, zij kunnen de vergoeding voor je regelen. Wanneer je de Qups aanschaft via de webshop van ProudBreast, maak je geen aanspraak op de vergoeding.