vgz vergoed qups vanuit basisverzekering

ProudBreast ♥ VGZ

Tot 31 december 2022 nog vergoed

Samen met VGZ zetten wij ons in voor meer keuzevrijheid rondom borstprotheses, zodat jij weer zorgeloos jezelf kunt zijn. Dit zijn echter langzame processen, waar veel tijd bij komt kijken. Op dit moment kunnen Qups vergoed worden via VGZ, via een pilot-regeling, dit kan nog tot eind 2022. In 2023 vervalt deze regeling. Let op: dit werkt alleen bij aankoop via mammacare winkels…

2 Qups per 2 jaar

Bij vergoeding vanuit de basisverzekering kan je elke twee jaar kiezen voor een nieuwe prothese.

Naast de traditionele borstprothese kun je nu ook kiezen voor de Qups, hiervan worden er twee vergoed!

Het maakt niet uit welk type Qup je kiest: de lichtgewicht SoftQup, de verzwaarde ParelQup óf de SportQup.

Alleen via Mammacare winkels

Ben je verzekerd bij Coöperatie VGZ en wil je de Qups vergoed krijgen vanuit de basisverzekering? Schaf dan tot 1 april 2022 je Qups aan via de erkende SEMH gecertificeerde mammacare-winkels die meedoen aan de pilot. Qups die online in onze webshop worden gekocht, vallen buiten deze pilot.

Als de Qup bij een van onderstaande winkels aanschaft dan kunnen zij de vergoeding voor je regelen:

Hendriksen Mammacare in Assen en Hoogeveen

Ills Lingerie in Sneek en Bussum

Pure Mammacare in Deurne, Dongen, Malden en Weert

Louisana in Rotterdam

Mammacare Lingerie in Spanbroek

Mammacare praktijk C Care in Zevenbergen

Esterella Lingerie in Heerlen

Roses Body Care in Arnhem

Impresse Lingerie in Ulvenhout

L’Hirondelle Lingerie in Kapelle

Avalon Lingerie in Burgum en Oosterwolde

Burgh Lingerie in Rosmalen

Profeel mammacare in Glimmen

Coja Rijswijk

Proreva in Amersfoort

Van der Schilden Lingerie in Aalsmeer en Alpen aan de Rijn

Bodywear Superstore in Duiven

eMJe Landelijke thuiszorg

 

Voor mammacare specialisten: wil jij de Qups ook aanbieden via de basisverzekering? Neem dan contact op met [email protected]

Werk mee aan het vergoed krijgen van de Qups

Kreeg jij de Qups vergoed? Gefeliciteerd, je bent één van de eerste die de Qups vergoed krijgt uit de basisverzekering! Door jouw ervaring te delen help je ons om vergoeding van Qups in de toekomst voor meer vrouwen mogelijk te maken.

Vul de enquête anoniem in
vgz vergoed qups vanuit basisverzekering

Veelgestelde vragen

Gaat het dan van m’n eigen risico?

Over alle zorg binnen de basisverzekering heb je eerst je eigen risico te betalen. Dit is altijd zo. Hierin is géén verschil tussen de traditionele protheses of de Qups.

Hoeveel Qups krijg ik vergoed?

Je krijgt twee Qups vergoed voor twee jaar. Dit geldt per borst die je mist. Mis je beide borsten? Dan krijg je dus vier Qups vergoed. Er zit ook twee jaar garantie op deze sets, mits je ze afwisselend draagt.

Wanneer doen andere verzekeraars mee?

Vergoeding via VGZ is de eerste grote stap. We gaan zeker met andere verzekeraars in gesprek, maar alles heeft tijd nodig. We weten het dus nog niet, maar houd onze site in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je het vanzelf te horen!

Wat als ik Qups én een traditionele prothese wil?

Wil je zowel Qups als de traditionele protheses vergoed krijgen? Dit kan helaas niet tegelijkertijd, maar het fijne is dat je zelf de keuze maakt. Je kunt dus elke twee jaar jouw favoriete prothese kiezen die je vergoed wilt krijgen, en eventueel zelf de andere prothese aanschaffen.

Bij welke verzekeraars kan ik vergoeding krijgen?

De Qups worden bij wijze van proef in 2022 door álle verzekeraars vanuit de coöperatie VGZ vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat om de volgende verzekeraars: VGZ, Unive, IZZ, IZA, Bewuzt, UMC, Zekur, Zorgzaam, Besured, National Academic en Promovendum.

Hoe kan ik de Qups vergoed krijgen?

Ben je bij één van de verzekeraars van Coöperatie VGZ verzekerd? Dan kan je vanuit de basisverzekering kiezen voor de Qups. Dit kan door de Qups aan te schaffen via een van de meewerkende verkooppunten die je op deze pagina vindt, zij kunnen de vergoeding voor je regelen. Wanneer je de Qups aanschaft via de webshop van ProudBreast, maak je geen aanspraak op de vergoeding.