De zomervakantie komt eraan, dus tijd om op zoek te gaan naar een mooi badpak of bikini! Maar waar let je op wanneer je gaat shoppen voor nieuwe badkleding en één of twee borsten mist? En wat is het verschil tussen reguliere en prothese badmode? Daarover spraken we met Fleur van modewinkel Van Tilburg in Nistelrode.

Verschil tussen een reguliere bikini of een prothese versie

In een regulier badpak of bikini zit vaak padding in de cup die via een kleine opening te verwijderen is. Deze padding kan eruit en maakt plaats voor de Qup, een lichtgewicht borstprothese. Bij prothese badmode zijn de bandjes breder en is de opening van de cup groter, waardoor ook een siliconen prothese in de badkleding past.

Vrolijke kleuren en leuke printjes

Voorheen bestond de prothese badmode uit donkere kleuren en weinig printjes, om maar niet te laten zien dat je een borst mist. Het valt Fleur op dat er tegenwoordig meer badkleding is met vrolijke kleuren en leuke printjes: “Vrouwen die protheses dragen mogen gezien worden. Zo’n felle kleur of leuke print staat mooi. Deze fleurige collecties van de merken Anita, Charmline en Sunflair werpen hun vruchten af, merkt Fleur op: “Vrouwen worden direct enthousiast en krijgen zin om een badpak of bikini te shoppen!”

Qups vastzetten in je bikini

Om schuifgevaar van de Qups te voorkomen en een zekerder gevoel te hebben laten sommige vrouwen hun Qups vastzetten in hun nieuwe bikini of badpak. Dit kan in het atelier bij Van Tilburg. Met vastgezette Qups geniet je zorgeloos van jouw welverdiende vakantie!

Tips en tricks

Wanneer je op zoek gaat naar een mooi badpak of bikini kan je op de volgende punten letten:

Pasvorm

Zorg dat de bikini of badpak hoog gesloten is, zo zie je de prothese niet zitten.

Vraag om hulp

Iedereen staat open om je te helpen, zelf kan het lastig zijn om uit te vogelen welk badpak of bikini bij je past.

Jouw gevoel

Last, but not least; voel je fijn en lekker in de badmode, dan staat het je nóg mooier.

Van Tilburg vindt het belangrijk dat je met een goed gevoel de deur uitgaat. Je mag er zijn, én dat is wat telt!

Deze tips zijn gegeven door Fleur van sportwinkel Van Tilburg. Fleur werkt sinds anderhalf jaar op de afdeling badmode. Ze adviseert vrouwen bij het vinden van een mooi badpak of bikini. Op afspraak kun je bij haar terecht in Nistelrode.

Heb jij ook tips voor ons? Stuur een berichtje en wij delen de tips in onze volgende blog!