De zoektocht naar comfortabele lingerie, badmode en sportbeha’s.

Als je gewend bent actief te leven, veel te sporten, zwemmen en een druk leven hebt, dan is het extra prettig als je borstprothese veel comfort biedt en je zeker weet dat deze veilig op zijn plek blijft zitten. Ons thuispaspunt Sjoerdje is zo’n bezig bijtje. Qua prothese kiest ze voor het comfort van de Active Qups, en voor passende lingerie gingen we samen langs bij winkelier Ingrid van Ills Lingerie in Sneek (en Bussum). Ingrid adviseerde niet alleen lingerie, maar ook badmode, sportbeha’s en veel meer interessante combi’s! Want volgens haar is de Active Qup multi bruikbaar. Sjoerdje paste het allemaal en wow, dat zat mooi op zijn plek! We delen natuurlijk weer graag de tips..

Tekst – Clary Scheres

Actief zwemmen – Sunflair quickdry care badpak € 89,95

Als eerste past Sjoerdje dit sportieve prothese badpak van Sunflair. Niet alleen mooi voor op het strand, maar ook praktisch om wekelijks mee te zwemmen als de zomer weer voorbij is. Ingrid laat ons weten dat dit badpak net als de Active Qup van quick-dry materiaal gemaakt is. Sjoerdje vindt het super lekker zitten, heel natuurlijk. Je voelt niet eens dat er een Qup in zit, en als we de Active Qup even willen laten zien is het eigenlijk best lastig die eruit te krijgen, zo goed zit’ie op zijn plek in de pocket van dit prothese badpak. Hier kan je met een gerust hart vele baantjes mee trekken.

Actief sporten – Anita air control sport beha € 79,99

Naast zwemmen doet Sjoerdje graag aan yoga, ze heeft zelfs haar yogamatje bij zich en gaat met deze normale sport beha van Anita gelijk actief in de weer. Even kijken of het wel op zijn plek blijft zitten! Want normaal draagt ze graag Qups in een pocket, en deze beha heeft dat niet. Maar hij heeft wel net die leuke felle kleurtjes… En het gaat helemaal goed, de beha zit zo lekker strak om haar lijf, dat de Qup prima op zijn plek blijft tijdens de diverse poses die ze uitprobeert. Ingrid deelt nog dat er in deze serie ook allerlei varianten mét prothese pockets zijn, dus je kunt echt kiezen wat voor jou werkt.

Actief bewegen – Chantelle padded top zonder beugel €52 (slip €22)

Voor de comfortabele momenten is deze sportieve beha een tip. Er zitten géén pockets in wat Sjoerdje een beetje spannend vind. Zij draagt dit soort beha’s het liefst met fashiontape, dan blijft het goed zitten. Dit plakt ze tussen de Qup en de beha, zodat het mooi gefixeerd blijft. Dit soort tops zit soepeler dan een sportbeha, en heeft een meer lifestyle look. Prettig als je niet extreem gaat sporten maar wel graag wandelt of actief werk doet zoals in de zorg of met kinderen. 

De Active Qup is een alternatieve borstprothese met een no-sweat polyester hoesje dat extra snel droogt. Speciaal voor alle actieve momenten als sporten, zwemmen, actief werken, wandelen of yoga. Of gewoon als je veel zweet!  Past goed in sportkleding, badmode maar ook gewone lingerie.

Actief zonnen – Anita bikini Laila top €69,95 (slip €29,95)

Wil je toch lekker zonnen en goed voor de dag komen op het strand? Dan is deze prothese bikini van Anita lekker kleurrijk en vrolijk. De Qup past weer mooi in de pocket. Dit model is hoog gesloten, maar niet té hoog. Sjoerdjes reactie: “Deze bikini zit erg comfortabel, ik voel me vrij om zo met een gerust hart de zee in te duiken zonder angst dat er ineens een prothese los naast me drijft, want die zit lekker stevig op zijn plek’’. Een vrolijke pareo maakt het natuurlijk helemaal een feestje, dit is er eentje van Sunflair van €22,95. Het leuke is dat bijna elke kleur goed matcht; geel, roze, rood, blauw… alle kleuren zitten al in de top.

Even niet perse actief – Megami Latte beha €75 

Ingrid is overtuigd dat de keuze voor kleur ondergeschikt is aan de keuze voor comfort. Daarom past Sjoerdje als laatste beha juist niet een sportief model en ook juist niet kleur die past bij de zwarte kleur van de Active Qup. Deze normale prothese beha van Megami in lichte latte kleur is meer iets om in je vrije avond tijd te dragen. Sjoerdje vind het zelf prettiger om in dergelijke beha’s de ParelQup versie te dragen, die hangt net iets meer door. Iets dat bij sportieve modellen niet uitmaakt, maar bij dit soort bh’s wel. En inderdaad, je ziet niets van de Qup dus de kleur maakt niet uit. En het extra comfort van het quick-dry materiaal van deze Qup zorgt ervoor dat je nóg minder last hebt van zweten. Want ook zonder actief te zijn kan je natuurlijk veel zweten, in de overgang of tijdens hete zomermaanden.

Verder ontdekte ze dat de combi met een sportieve legging deze beha ook sportief maakt. Dit blijkt een speciale sportbroek te zijn met een massage effect wat lipoedeem (zwelling door vet) verzacht. Let op, deze broek kan het natuurlijk niet voorkomen, want daar is de behandeling voor nodig. Maar het biedt wel verlichting en zorgt dat je minder snel last hebt van vermoeide benen. Dit type is de Anita sport tights type Python voor €119,95.

Qups Borstprothese en Prothese sportbeha van Anita
Prettig lingerie advies van Ingrid

Wat een leuke middag was het! Heel leerzaam om zo de veelzijdigheid van de Active Qup te ontdekken. En toch ook behoorlijk wat keuze in prothese lingerie. Fijn dat de Qup daar gewoon goed in past, Sjoerdje geeft toch wel de voorkeur aan beha’s met pockets. ‘Dan hoef ik nergens over na te denken’.

Ingrid bedankt!


Wil jij ook net als Sjoerdje een keertje lingerie passen en daarmee op de foto om andere vrouwen te inspireren? Laat het ons dan weten via [email protected]. Dan zetten we je op de lijst van vrouwen die we informeren over de data dat we op stap gaan. Wie weet zien we jou voor onze volgende blog?