Afgelopen maand hadden wij een wens- en doneeractie. Mensen konden een (of twee) Qup(s) wensen voor een vrouw met één of geen borst. Door deze campagne wilden we dames met een kleine portemonnee toch de mogelijkheid geven om kennis te maken met deze nieuwste lifestyle borstprothese, aangezien onze Qup nog niet door alle verzekeraars wordt vergoed. De actie was een groot succes: er werden 136 Qups gewenst.

Tekst: Willy van EssenFoto: Marleen Sahetapy

Alle wensen in vervulling

In totaal werd er 3370 euro gedoneerd door donaties van particulieren en bedrijven. Hiermee konden we 68 Qups cadeau geven aan vrouwen met één of geen borst. Vanuit ProudBreast doneerden wij nog eens 50 extra Qups. Dit betekende dat helaas niet alle wensen in vervulling konden gaan. Totdat deze week het mooie nieuws van een anonieme donateur kwam die aangaf de resterende wensen ook in vervulling te willen laten gaan. Geweldig nieuws voor ons en de wensers!

Fantastisch initiatief

Onder de donateurs waren particulieren, maar ook veel bedrijven zoals Fietskoerier, Randzaak en BrinQer. Joost Arends, Eigenaar van Fietskoerier Deventer was de eerste ondernemer die aanhaakte: “Wat een fantastisch initiatief. Dit steunen wij graag. Als jullie trotse logistieke partner zorgen wij voor gratis verzending om deze wensen in vervulling te brengen.” Arjan Donker, directeur van Arbodienst BrinQer vertelt ons waarom hij meedeed aan deze actie: “Bij onze arbodienst draait alles om inzetbaarheid. Re-integratietrajecten horen daar ook bij: ook voor mensen die na tegenslagen als een ziekte weer hun weg zoeken naar werkgeluk. Het leven weer oppakken na kanker is niet makkelijk, en het is bijzonder mooi hoe ProudBreast deze vrouwen weet te inspireren om sterker in hun schoenen te staan. Het begint er vaak mee in mensen te geloven, dat doen wij ook.”

Hartverwarmende reacties

De reacties van de winnaressen doen ons smelten. “Mijn moeder is zo blij dat ze haar zware prothese kan afwisselen met de Qup, het gevoel weer iets te kiezen te hebben in plaats van ‘dit is het en hier moet u het maar mee doen’ is zo belangrijk, zeker na zo iets ingrijpends als een amputatie.” En ook ontvingen we deze reactie: “Ik heb ze nu een dag gedragen en het voelt als eigen. Luchtig, licht, maar niet te licht. Ik ga binnenkort kijken in de winkel naar een mooie bh. Het is 18 jaar geleden dat ik een ‘normale’ bh heb gekocht. Kortom: ik ben jullie enorm dankbaar.”

Samen impact maken

Deze doneeractie was één van de manieren om aan de impactdoelstellingen van het bedrijf te mee werken. De beperkte keuzevrijheid in producten en services na een mastectomie doorbreken is nog altijd lastig zo lang het ene product wel door verzekeraars vergoed wordt en het andere product niet. Daarom blijft doneren belangrijk. Lees meer over onze impact doelstellingen en wat jij kunt bijdragen:

Onze droom voor 2021: een ProudBreast Fonds

We zijn ongelofelijk blij en dankbaar voor de positieve reacties op onze actie. Op deze manier kunnen we écht samen impact maken en vrouwen met één of geen borst meer keuzevrijheid bieden bij het vinden van een comfortabele borstprothese. We hopen met alle toekomstige donaties een ProudBreast Fonds op te richten, voor vrouwen die de Qup zelf niet kunnen betalen. Als de verzekeraars dit niet mogelijk maken, dan creëren we dit graag zelf voor deze grote groep vrouwen. We vinden het heel bijzonder om dit samen met alle donateurs mogelijk te kunnen maken. Dank daarvoor!