Vergelijk de qups! Want wat is eigenlijk het verschil tussen de Qup en andere borstprotheses? Hierover vertelt Clary meer in deze video en ze laat het ook zien.

Wil je liever lezen dan een video bekijken? Lees dan verder over allerlei verschillende borstprotheses en hun eigenschappen

Vergelijk Silicone protheses > goede symmetrie maar minder comfortabel en speciale lingerie

Deze zijn perfect gemaakt om je borst na te maken, ze hebben het gewicht en vorm van je verloren borst. Ze zien er ook uit als borst. Het voordeel is dat ze goed passen in speciale prothese lingerie en hierdoor de beste symmetrie kunnen garanderen. Het nadeel is dat ze niet gemaakt zijn om comfortabel te zijn. Ze hebben geen ademend vermogen (lees worden nat), zijn uiteindelijk behoorlijk zwaar als je ze hele dagen moet dragen en ze moeten dagelijks goed onderhouden worden om in vorm te blijven.

Vergelijk Breiboezem / knitted knokkers > comfortabel en goedkoop maar weinig symmetrie

Deze zijn gemaakt om makkelijk te zitten en vooral gewoon je bh op te vullen zonder verder veel poespas. Het zijn een soort gebreide kussentjes die in vorm blijven door ze zo nu en dan opnieuw op te vullen of op te schudden. Ze zitten makkelijk, zijn verkrijgbaar in vele kleuren en zijn gratis te bestellen. Maar echt de borstvorm is het niet en symmetrie biedt het als je kleding draagt maar minder makkelijk als je in je bh voor de spiegel staat.

Vergelijk pre-form > zacht en comfortabel maar geen perfecte symmetrie

Gelijk uit het ziekenhuis krijgen vrouwen na hun mastectomie een pre-form mee. Dit is een stoffen hoesje dat met watten opgevuld wordt tot de juiste borst maat. Deze pre-form is prettig om te dragen omdat het zacht is en je kunt zelf nog de vorm enigszins bepalen door de vulling aan te passen en op te schudden. Het nadeel is dus tegelijk dat de pre-form niet vorm vast is, en je moet de vulling eruit halen om hem te kunnen wassen. Het geeft geen perfecte symmetrie in je lingerie, maar wel met kleding eroverheen.

Vergelijk Qups > comfortabel en acceptabele symmetrie

De Qups zitten tussen de gebreide protheses en silicone protheses in. Ze hebben de vormvastheid van een silicone prothese, maar het gewicht en comfort van een gebreide prothese. Daarnaast is het unieke aan de qup dat deze vochtregulerend is: dus nooit last van zweet- of vochtplekken. Plus de qup kan in de wasmachine gewassen worden zonder dat de vorm veranderd. Uniek dus! De Qup kan symmetrie geven in je lingerie, maar dat hangt erg af van de bh die je draagt. Onder kleding gedragen biedt de qup wel voldoende symmetrie.

Nadeel van de qup is weer dat er alleen standaard maten zijn, die niet iedereen passen. Daar komt in de toekomst verandering in, er wordt gewerkt aan maatwerk oplossingen.

Conclusie

Er bestaat niet 1 perfecte prothese oplossing voor elke vrouw of elke situatie. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren welke oplossing je kiest. Het hangt af van je financiele mogelijkheden, welk type kleding je draagt en het type activiteiten je door de dag heen uitoefend. Wat vind je belangrijker, symmetrie of comfort? Of wissel je dat per dag of activiteit af?

💡 lees ook dit uitgebreide artikel waarin we verschillende protheses bespreken en ook de kosten vergelijken.