Van welk materiaal is de Qup gemaakt? Een veel gestelde en natuurlijk logische vraag, bij een nieuw product als de qups.

Clary vertelt het niet alleen maar laat het in deze video ook zien.

Wil je meer details weten? We leggen het hieronder graag uit:

Qups Product kenmerken

Qups bieden comfort, zowel in gebruik als in draagcomfort. Dit hoge comfort draagt bij aan de algehele mentale gezondheid van vrouwen zonder borsten. 

Er zijn twee soorten Qups: de lichtgewicht SoftQup en de verzwaarde ParelQup. De Softqups zijn ultra lichtgewicht, vochtregulerend en huidvriendelijk. De Parelqups kennen dezelfde kenmerken, maar kennen daarnaast geoptimaliseerd gewicht per maat.

  • Ultra Lichtgewicht (Softqups) >> Hierdoor voeg je geen balast toe aan je lichaam, maar leert je  lichaam zijn eigen persoonlijke balans te hervinden na het verliezen van een borst. Een lichtgewicht beha-vulling geeft een prettig draagcomfort.
  • Optimaal gewicht (Parelqups) >> Voor grotere maten is een klein gewicht toegevoegd om de balans met de overgebleven borst enigszins te compenseren. Dit gewicht is zodanig gekozen dat het wél bijdraagt aan de balans, maar géén grote balast vormt voor schouders en nek. Hierdoor blijft het draagcomfort hoog.
  • Vochtregulerend >> Het dagelijks meedragen van een vulling is alleen prettig als deze mee-ademt en zo mee-werkt aan je vochtregulatie van de lichaam. Bij opwarming van je lichaam (door inspanning, opvliegers of warm weer) ervaar je géén hinder bij het dragen van Qups.
  • Huidvriendelijk >> De katoenen afwerking van de Qups zorgt dat er geen irritatie op de huid ontstaat. Tijdens sportieve momenten zorgen de Sportqups van microfiber juist voor prettige vochtregulatie.

Qups Product onderdelen

Een Qup is een uit ultrazacht schuim gevormde buste, omkleed met hoogwaardige biologische katoenen jersey. 

Zachte vulling 100% polyurethaan (OekoTex keurmerk)

  • De kern gemaakt van hoogwaardige gereticuleerd polyurethane foam (Oeko-Tex standaard). Deze is machinaal in vorm gesneden met een bolling die aansluit op de 3D-vorm van de beha cup. De achterzijde van de kern is licht hol ten behoeve van een optimale indrukbaarheid en temperatuurregulatie. Het gekozen schuimrubber is een zeer zacht schuim dat leidt tot het gewenste draagcomfort en de juiste indrukbaarheid.

Buitenkant Qup 95% katoen 5% elastan (Oeko Tex en GOTS keurmerk)

  • De omkleding wordt handmatig aangebracht en kan het zijn dat er minimale onderlinge verschillen tussen de Qups ontstaan. De omkleding bestaat uit een jersey (Single Knit) van duurzaam katoen en maximaal 5% elastan. De stoffen zijn Global Organic Textiles Standard (GOTS) gecertificeerd.

Gewichtvulling (bij Parequps) 100% glas 

  • De vulling van die het gewicht geeft aan de parelqups bestaat uit gepolijste glasparels, zoals vergelijkbaar wordt gebruikt om knuffels te verzwaren. Deze parels geven de juiste gewicht/volume verhouding waardoor ze in de holte van de Qups passen. Het  aantal glasparels in de ParelQups is afhankelijk van de maat. Aan de maten M en L is 60 gram toegevoegd, aan de mat XL 90 gram en XXL 120 gram.