Daniëlle (49) koos nadat ze eind 2019 genezen was van haar borstkanker voor een DIEP-flap operatie. Mede door corona moest ze daar alleen wel bijna twee jaar op wachten. In de tussentijd zocht ze zich een ongeluk naar een prettige oplossing. Pas na 1,5 jaar las ze in de telegraaf over ProudBreast en vond ze de Qups. ‘Als ik dat maar eerder geweten had!’

‘Ik heb heel lang met verkeerde oplossingen rondgelopen’. Maar je bent emotioneel en onzeker dus het duurt ook even voor je heldere beslissingen voor jezelf kunt maken. Ook de keuze voor mijn DIEP-flap operatie durfde ik niet zomaar te nemen. Je weet toch dat het een zware ingreep is en er lang herstel bij komt kijken. 

Als ik terugkijk had ik het helemaal anders gedaan

Met de kennis die ik nu heb zou ik het allemaal anders gedaan hebben. Gelijk na de operatie aan de Qups, gewoon omdat ze lekker zitten en het gewicht van de ParelQup precies goed is. En daarna gelijk het traject in voor een DIEP-flap operatie, liefst binnen 6 tot 9 maanden na de behandelingen. Het is allemaal geen pretje, maar als je gelijk doorgaat dan ben je er ook het snelst vanaf. Maar dan moet het natuurlijk wel allemaal kunnen.

Ik heb geluk gehad

Ik heb geluk gehad, bij mij kon de reconstructie gedaan worden vanuit mijn buikvet. Ik heb nu een rits van mijn linker heup tot aan mijn rechterheup maar alles is heel goed gegaan. Volgende week heb ik nog een tweede operatie waarbij mijn gezonde borst kleiner gemaakt wordt. De reconstructie kon niet zo groot dat ze gelijk werden, dus wordt mijn goede borst voor de symmetrie kleiner gemaakt en gelift. Daarna ben ik na lange tijd helemaal klaar! Zo blij dat het dan voorbij is en dat alles goed verlopen is.

Weer normale lingerie!

De littekens zitten allemaal keurig onder mijn ondergoed. Ik kijk enorm uit naar de de dag dat ik weer naar de normale lingerie zaak kan en kan zeggen: ‘Doe mij dat mooie setje!’ Ik kan niet wachten. Want dat vond ik de grootste toestand die er was, dat zoeken naar een geschikte bh. Met grote borsten ben je al snel veel geld kwijt. Ik heb altijd wel prothese bh’s gehad, maar ik deed de protheses nooit in de pocket. Ik droeg ze altijd los op de huid, ook de Qups. 

Voor de Qups heb ik geen andere lingerie meer aangeschaft. Ik was er toen al zo klaar mee, en mijn operatie kwam in zicht dus het hoefde ook niet meer. Het had me een hele zoektocht bespaard als ik gelijk al de Qups had gevonden, dan was er gelijk al meer mogelijk geweest qua lingerie. Nu moest ik voor een korte periode veel dure tijdelijke bh’s aanschaffen.

Geef goede voorlichting!

Ik voel me nu weer helemaal de oude Daan, alles is gelukkig goed verlopen. Maar achteraf wil ik wel een belangrijke oproep doen aan mammacare verpleegkundigen in het ziekenhuis: 

Geef brede voorlichting, ook over de nieuwe producten die op de markt zijn zoals de Qups!! Want als patiënt wil je het liefst van degene die je begeleid in je traject horen wat er allemaal mogelijk is. Ook de Heart Pillows kreeg ik van Nel die mij steunde. Heel prettig in die tijd.