Starten met je Qups

Een glimlach op je borst

Starten met Qups

Gefeliciteerd met jouw Qup! Hier vind je meer informatie om je op weg te helpen met het gebruiken van de Qup. Zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je zo zorgeloos mogelijk kunt genieten.

In 3 stappen leef je zorgeloos met jouw qups

Stap 1

Kijk hier voor lingerie om de Qup in te dragen

Lingerie tips

Stap 2

Naai jouw Qup vast zoals in de instructie video

Instructie video

Stap 3

Stop de Qup en bh in het waszakje, en wassen maar

Hoe bevalt de qup? Laat het ons weten!

Ons doel is iedereen een zorgeloze oplossing te bieden. Dat kan alleen als jullie ons vertellen wat je wilt en hoe onze producten bevallen. We zijn super blij met jullie tips en feedback. Daarop kunnen we verder innoveren.

Naar het evaluatie formulier

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik voor meer symmetrie?

Sommige kleding accentueert asymmetrie, terwijl geen enkele vrouw volledig symmetrisch is. Vind je dit onprettig, vermijd dan kleding die extra glad en strak is (zoals lycra). Let op met kleding met lijntjes, dit accentueert de vorm van de borsten en voor vrouwen die een vulling dragen kan dit een ongemakkelijk gevoel geven. Vind je het leuk hierover eens kledingadvies te ontvangen? Doe dan eens mee aan één van onze kledingworkshops. Het actuele overzicht vind je op onze pagina over de community: https://www.proudbreast.nl/community/

De Qups zijn lichtgewicht. Kan het zijn dat ik hierdoor scheef ga lopen?

Uit onderzoek blijkt dat juist zwaardere protheses leiden tot een verhoogd risico op scheef lopen. Wil je hier meer over lezen, kijk hier.

De Qups zijn lichtgewicht. Hierdoor deint deze niet mee met mijn andere borst. Hoe kan ik hiermee omgaan?

De Qups zijn ontworpen voor draagcomfort en een zorgeloos leven. Silicone protheses wiebelen mee met de natuurlijke borst, maar hebben als groot nadeel dat ze zweterig kunnen aanvoelen en wat zwaarder zijn. Bovendien geeft het gewicht van een silicone prothese een verhoogde kans op rug- en nekklachten. Qups zijn ontwikkeld als een comfortabele prothese die de beha netjes opvult.

In de zomer van 2020 komen er nieuwe Qups op de markt met gewicht, in de maten M, L, XL en 2XL. Deze zullen meer meedeinen. Vind je dit interessant dan is het handig om je in te schrijven als volger. Op die manier weet je het wanneer deze nieuwe Qups precies verkrijgbaar zijn.

Volger wordt je hier: https://www.proudbreast.nl/wordt-volger/

De vorm van de Qup is niet exact gelijk aan de vorm van mijn borst, wat kan ik hieraan doen?

De Qups zijn zeer flexibel en vormen zich naar de vorm van de beha. In de meeste gevallen leidt dit tot een mooi symmetrisch resultaat. Niet voorgevormde beha’s, zoals een sporttopje, kunnen de vorm nadelig beïnvloeden. Het beste resultaat verkrijg je door de Qup te dragen in een beha met voorgevormde cups.

Ik ben bang dat ik scheef ga lopen als ik een lichtgewicht Qup draag. Hoe voorkom ik klachten?

Een lichtgewicht Qup zal altijd iets scheeftrekken. Uit onze testen blijkt dat dit maximaal 1,5 cm hoeft te zijn. Verschuift jouw Qup verder? Probeer dan het volgende:
– Probeer de beha eens iets losser of juist vaster af te stellen.
– Probeer ook eens een kleinere Qup of een beha met een iets grotere cupmaat. Hierdoor heeft de Qup iets meer ruimte en zal die minder makkelijk verschuiven.

Hoe kan ik Qups vastmaken aan mijn beha?

Qups zijn inderdaad lichter van gewicht en dat is een bewuste keuze. Er is ons jaren verteld dat gewicht nodig zou zijn voor onze balans, maar uit gebruikersonderzoek blijkt dat veel vrouwen hinder ondervinden van het gewicht van de huidige protheses. Hij hangt zwaar aan de schouder.

Lees meer en ontdek handige oefeningen in dit artikel: https://www.proudbreast.nl/de-mythe-rondom-nek-en-schouderklachten/

Clary vertelt er ook over in deze video: https://www.proudbreast.nl/qups-en-schouderklachten/

Van welk materiaal zijn de Qups gemaakt?

Het klinkt heel ingewikkeld, maar met drie steekjes zit hij vast. Suzanne legt uit hoe je de Qup kunt vastnaaien in je beha. Zie deze video.

Langskomen of bellen?

Wil jij graag meer hulp bij het gebruik van jouw Qup, of gewoon even iemand spreken over jouw Qup? Het handigste is dan om even te bellen of een appje te sturen, ons nummer is 06 17033887.