FAQ - Veel gestelde vragen

hier vind je antwoorden

Top 5 meest gestelde vragen

Van welk materiaal zijn de Qups gemaakt?

De Qups bestaan uit twee delen: een kern die gemaakt is van zeer zacht schuim en een textiel omkleding van katoen in allerlei kleuren en patronen. De Qups zijn ademend en ventileren warmte. Wat je op je huid voelt tijdens het dragen is de katoen. Dit voelt erg comfortabel.

Clary laat je ook zien waar de Qup van gemaakt is in deze video: https://www.proudbreast.nl/qups-materiaal-en-kenmerken/

Clary vergelijkt de Qup met andere protheses in deze video: https://www.proudbreast.nl/qups-versus-andere-protheses/

Als de Qups vastgenaaid zitten in mijn beha, heb ik dan voor elke beha aparte Qups nodig?

Ja! En dat hij is vastgenaaid geeft jou alle vrijheid. Nooit meer nadenken over je prothese, maar ’s ochtends gewoon de beha pakken die je wilt en ’s avonds in de was doen. Lekker zorgeloos. We leveren allerlei kleuren dus je kunt mooi combineren met je lingerie.

Dat is de ideale situatie! Maar als je er nog even aan moet wennen, en eerst wilt proberen of de Qup iets voor je is dan kan je altijd beginnen met het dragen van de Qup in je prothesebeha. Daarna kan je het uitbouwen op momenten dat je een nieuwe ‘gewone’ beha wilt kopen.

Je kunt trouwens ook kiezen om Qups vast te ‘plakken’ met fashiontape. Dat is niet permanent maar blijft wel 1 of 2 dagen goed zitten. Zo kan je nog altijd je Qups goed varieren met meer lingerie.

Fashiontape vind je hier: https://www.proudbreast.nl/product/fashiontape/

Passen de Qups in een standaard prothesebeha?

Ja, je kunt de Qups ook dragen in een standaard prothesebeha. Maar dan is het comfort niet optimaal. In het zakje van je protheselingerie zal de Qup schuiven en nog altijd als een aparte prothese voelen. Wij raden je aan écht uit te proberen de Qup in een reguliere beha vast te zetten. Dan zul je merken dat het verschil vooral psychisch heel groot is: je hebt geen losse prothese meer om je zorgen over te maken!

Bekijk ook deze video: https://www.proudbreast.nl/qups-in-normale-lingerie/

Worden de Qups door de verzekering vergoed?

Nee, Qups worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Zoals ze nu zijn is het geen medische oplossing, en moet je ze gewoon zelf betalen. Eventueel vallen de Qups wél onder je aanvullende verzekering. Dat is per verzekeraar anders geregeld en dus is het interessant om te checken wat jouw verzekeraar doet. Koop je je Qups bij een mammacare specialist? Dan kan die je hiermee op weg helpen, zij zijn gewend om met verzekeraars te werken.

We leggen het helemaal uit op deze pagina: https://www.proudbreast.nl/vergoedingen/

Hoe bepaal ik mijn maat?

Om je maat te bepalen hebben we een overzicht gemaakt met alle maten op een rij. Op basis van je prothese maat of je omvang en cup-maat kan je de maat van je Qup bepalen.Deze vind je hier: Welke Qups maat moet je hebben

Tip: twijfel je over je maat? Bestel dan beide maten waartussen je twijfelt. Probeer ze thuis uit en stuur retour welke je niet wilt. Dan weet je zeker dat je de juiste maat te pakken hebt.

Waar kun je qups kopen?

Naar de Qups webshop

Hier vind je ook handige informatie

Over de kenmerken van de Qup

Is de Qup wasbaar?

Ja! Dat is een van de grote kwaliteiten van de Qup. Het bijzondere is dat hij na een wasbeurt nog steeds dezelfde vorm heeft. Daarin verschilt hij sterk van andere prothese oplossingen. Hij kan net zo vaak gewassen worden als normale lingerie. Dus op 30 graden en liefst op een voorzichtig handwas programma.

Gebruik hiervoor bij voorkeur delicate wasmiddelen zoals SOAK: https://www.proudbreast.nl/product/soak-wash/

Zijn er ook maatwerk Qups?

Ja! Hoe dat werkt vindt je hier: https://www.proudbreast.nl/qups-op-maat/

Wat is de levensduur van de Qups?

We garanderen een levensduur van 12 maanden. Bekijk hier onze garantievoorwaarden. Ze kunnen vast langer mee, maar dat is de periode waarin we garantie geven. Daarbij is het wel belangrijk dat je de Qups voorzichtig wast, volgens het voorschrift op 30 graden. Het liefst in een handwas.

Hoe komt het dat Qups niet zweten?

Qups zijn speciaal ontwikkeld om niet te zweten. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een materiaal dat een open structuur heeft. Dat hebben we gevonden! Qups zijn gemaakt van een zacht schuim met een heel open celstructuur. Dit zorgt voor optimale ventilatie en snelle verdamping. Natuurlijk is het wel goed om de Qup regelmatig te wassen.

Meer over het materiaal en eigenschappen van de Qups lees je in deze blog: https://www.proudbreast.nl/waar-is-de-qup-van-gemaakt/

En in deze video laat Clary ook zien waar de Qup van gemaakt is: https://www.proudbreast.nl/qups-materiaal-en-kenmerken/

Wat is het verschil tussen de Qup en de tijdelijke prothese van het ziekenhuis?

De Qups en de tijdelijke prothese die je hebt gekregen in het ziekenhuis lijken inderdaad wel een beetje op elkaar. Het verschil zit hem vooral in de vorm; de Qup is vormvast terwijl de tijdelijke prothese opgevuld word met watten. De voordelen van de Qups zijn de volgende:

– Je kunt de Qups eenvoudig wassen zonder dat ze hun vorm verliezen– Je hoeft de Qups niet bij te vullen, de vorm blijft altijd gelijk– Je kunt de Qups in een prothesebeha dragen, maar ook in een reguliere lingerie. Bij reguliere lingerie zet je hem met een paar steekjes vast. Het grote voordeel is dat de Qups hierdoor veel minder makkelijk gaan schuiven. Plus je voorkomt dat ze aan de bovenzijde boven je beha ‘uitpiepen’– De Qups zijn er in meerdere uitvoeringsvormen, denk hierbij ook aan de zwem-Qup

Er is ook een video waarin Clary het verschil laat zien tussen verschillende protheses en de Qup, interessant om te bekijken: https://www.proudbreast.nl/qups-versus-andere-protheses/

Over het gebruik van de Qup

Hoe kan ik Qups vastmaken aan mijn beha?

Wil je meer reguliere lingerie dragen? Dan raden we je aan de Qups vast te naaien of vast te tapen met Fashiontape. Op die manier heb je nooit meer een losse prothese in je handen, maar draag je gewoon een beha die past bij jouw lichaam.

Fashiontape vind je hier: https://www.proudbreast.nl/product/fashiontape/

Ik ben bang dat ik scheef ga lopen als ik een lichtgewicht Qup draag. Hoe voorkom ik klachten?

Qups zijn inderdaad lichter van gewicht en dat is een bewuste keuze. Er is ons jaren verteld dat gewicht nodig zou zijn voor onze balans, maar uit gebruikersonderzoek blijkt dat veel vrouwen hinder ondervinden van het gewicht van de huidige protheses. Hij hangt zwaar aan de schouder.

Van oedeemtherapeuten uit ons netwerk krijgen we nu juist te horen dat het goed is om protheses af te kunnen wisselen. Door niet elke dag je lichaam op dezelfde wijze te belasten, maar juist af te wisselen, voorkom je juist problemen.

Lees meer en ontdek handige oefeningen in dit artikel: https://www.proudbreast.nl/de-mythe-rondom-nek-en-schouderklachten/

Wat kan ik doen als de beha scheeftrekt?

Een lichtgewicht Qup zal altijd iets scheeftrekken. Uit onze testen blijkt dat dit maximaal 1,5 cm hoeft te zijn. Verschuift jouw Qup verder?

Probeer dan het volgende:

– Probeer de beha eens iets losser of juist vaster af te stellen.

– Probeer een voorgevormde beha

– Kies voor de ParelQup, deze heeft iets meer gewicht en trekt daardoor minder scheef.

ParelQups vind je hier: https://www.proudbreast.nl/product-categorie/parelqup-nl/

Hoe zorg ik voor meer symmetrie?

Sommige kleding accentueert asymmetrie, terwijl geen enkele vrouw volledig symmetrisch is. Vind je dit onprettig, vermijd dan kleding die extra glad en strak is (zoals lycra). Let op met kleding met lijntjes, dit accentueert de vorm van de borsten en voor vrouwen die een vulling dragen kan dit een ongemakkelijk gevoel geven. Vind je het leuk hierover eens kledingadvies te ontvangen? Doe dan eens mee aan één van onze kledingworkshops. Het actuele overzicht vind je op onze pagina over de community: http://www.proudbreast.nl/community/

Waarom probeer je ze niet gewoon?

Koop nu

Over het bestellen van de Qup

Kan ik de Qup ergens passen en voelen?

Natuurlijk wil je ook graag de Qup van tevoren kunnen passen zodat je weet welke maat bij jou past. Daarom hebben we een heel netwerk van aangesloten winkels waar je terecht kunt voor de Qups.

Verkooppunten: dit zijn lingeriewinkels waar je de Qups ook kunt kopen, samen met bijpassende lingerie

Paspunten: dit zijn allerlei soorten winkels, therapeuten of inloophuizen waar alle maten Qups liggen. Hier kan je je maat ontdekken maar géén Qups kopen.

Thuispaspunten: dit zijn fans, die zelf ook Qups dragen. Zij hebben alle maten Qups in huis, en kunnen je gelijk veel praktische tips geven over het dragen van Qups. Ze verkopen geen Qups, maar helpen je de juiste te vinden.

Op deze pagina vind je het complete overzicht: Paspunten/.

Kan ik ook telefonisch een bestelling doen?

Vind je het online bestellen spanennd? Natuurlijk kan je dan bellen! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-17033887. Je kunt ook chatten via onze website, rechts onderin je scherm zie je een bolletje om de chat te starten.

Welke betaalopties zijn er? Ook voor het buitenland?

Je kunt kiezen hoe je bij ons betaald.

  • Online via PayPall of iDEAL – je kunt gelijk via de website betalen en we nemen je bestelling direct in behandeling.
  • Via bankoverschrijving – Je ontvangt per mail een factuur die je zelf handmatig kunt betalen. Zodra de betaling binnen is nemen wij de bestelling in behandeling.

Bestel je vanuit het buitenland, dan is dit geen probleem, ze worden geleverd waar je maar wilt. Vaak is betalen via bankoverschrijving dan wel het handigste. Het is alleen nog niet mogelijk om in het buitenland Qups te passen. Dat kan voorlopig alleen nog in Nederland. Heb jij tips voor verkooppunten in het buitenland? Laat het ons weten via [email protected]

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Fijn als je ons even belt via 06-17033887 en laat weten wat er aan de hand is. Dan kunnen we je gelijk laten weten wat we kunnen doen om je klacht te verwerken. Of dat we jouw probleem nu nog niet kunnen oplossen, maar dat we de feedback kunnen gebruiken in onze ontwikkelingen. Wordt dan vooral ook lid van ons klantpanel, daar hebben we wat aan!

Hoe werkt de verzending, via Fietskoerier?

Ja, wij kiezen bewust voor een verzending via de fietskoerier. Zij hebben landelijke dekking en zijn de meest duurzame pakketbezorger in Nederland. In de stad fietsen ze en tussen de steden rijden ze met groene-gas-auto’s. In de buitengebieden werken ze samen met DHL. Zo verminderen we de verkeersdruk in de stad en beperken we de uitstoot van CO2 tot een minimum. Als impact onderneming kijken we bij elke keuze die we maken naar de mogelijke impact. Een mooie uitdaging die we blijven aangaan. Lees daarover meer in dit artikel: ARTIKEL PROUDBREAST & IMPACT

Praktische zaken rondom de Qup

Welke reguliere lingerie kan ik dragen?

Wij raden aan minimizers te kiezen, dit zijn beha’s die ontwikkeld zijn om grotere maten goed te bedekken. Daardoor sluiten ze aan de bovenkant goed af, iets wat perfect is voor de Qup. In lingerie die meer open is van boven en bijvoorbeeld laag uitgesneden is, past de Qup niet goed. Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat uit gebruikersonderzoek blijkt dat vrouwen die een borst missen de voorkeur geven aan bedekte lingerie. Bekijk ook deze video

Verder zijn sport-beha’s ook heel praktisch: daar zitten vaak al pockets in waar de Qups goed inpassen.

Ook voorgevormde beha’s zijn prettig, maar dan dus wel de minimizers zoals hierboven beschreven.

Bekijk ook eens onze blogs over lingerie, daar zit veel inspiratie tussen: https://www.proudbreast.nl/categorie/lingerie/

Of volg ons via Facebook, daar delen we vaak modellen: https://www.facebook.com/proudbreast/

Als de Qups vastgenaaid zitten in mijn beha, heb ik dan voor elke beha aparte Qups nodig?

Ja! En dat hij is vastgenaaid geeft jou alle vrijheid. Nooit meer nadenken over je prothese, maar ’s ochtends gewoon de beha pakken die je wilt en ’s avonds in de was doen. Lekker zorgeloos. We leveren allerlei kleuren dus je kunt mooi combineren met je lingerie.

Dat is de ideale situatie! Maar als je er nog even aan moet wennen, en eerst wilt proberen of de Qup iets voor je is dan kan je altijd beginnen met het dragen van de Qup in je prothesebeha. Daarna kan je het uitbouwen op momenten dat je een nieuwe ‘gewone’ beha wilt kopen.

Meer over Qups vastnaaien lees je in dit artikel: https://www.proudbreast.nl/qups-vastzetten-in-je-bh/

Het is ook mogelijk om in plaats van te naaien, je Qups vast te plakken met dubbelzijdige fashiontape, die vind je hier: https://www.proudbreast.nl/product/fashiontape/

Kun je de Qups ook dragen als je twee borsten mist?

Ja! Zonder borsten ben je vrij je eigen Qupmaat te kiezen. Vervolgens adviseren we je een body of sloggi shirt (zie onze webhop) te dragen. Deze body gebruikt je hele lichaam om de Qups te verankeren. Bekijk ook deze blog met lingerietips en deze video.

Let wel op: de prijzen van de Qups zijn per stuk, dus voor een setje moet je er wel twee bestellen.

Met mijn huidige prothese heb ik vaak inkijk als ik vooroverbuig. Hoe voorkomen jullie dit met Qups?

Als inkijk echt een probleem is, kun je de Qups het beste vastnaaien of vast plakken met dubbelzijdige Fashiontape Hierdoor kan de Qup niet meer verschuiven waardoor openvallen minder makkelijk voorkomt. Hoe lichter de Qup, hoe minder ver de beha wordt opengetrokken bij vooroverbuigen.

Fashiontape vind je hier: https://www.proudbreast.nl/product/fashiontape/

Kun je met Qups sporten?

Ja! We hebben er zelfs speciale Qups voor ontwikkeld. De ACTIVE qups zijn omkleed is met speciale sneldrogende sport stof. Ideaal voor natte momenten zoals sporten, zwemmen of actief werken in de zorg, de bouw of met kinderen. Wat je ook doet dat je veel laat zweten: de active Qup is je beste vriend.

Hier vind je meer info: https://www.proudbreast.nl/product-categorie/sport-nl/

Over het ruilen of retour sturen van de Qup

Waar vind ik het retourformulier?

hier kan je het formulier downloaden en printen. Mocht dat niet lukken, ook geen probleem! Stuur dan een briefje met je artikel mee waarop je je contactgegevens deelt en de originele bon of in elk geval het ordernummer vermeld. Plus laat wel even weten of je dan wilt ruilen of retourneren. Dit kan binnen 30 dagen na aankoop via onze webshop.

Mag ik mijn artikel ruilen als ik een andere maat wil?

Ja! Hiervoor geld hetzelfde als retourneren: binnen 30 dagen kan dit kosteloos. Niet goed = geld terug.Tip: twijfel je over je maat? Bestel dan gelijk 2 verschillende maten en stuur degene die niet past weer terug. Dat scheelt verzendkosten en je hebt meteen de goede maat Qup. Uiteraard krijg je de kosten van de Qup die je retour stuurt weer terug.

Hoe retourneer of ruil ik mijn artikelen?

Binnen 30 dagen na aankoop kan je je artikel proberen en weer ruilen of retour sturen. Gebruik daarvoor het retourformulier, die vind je hier. Stuur het retourformulier volledig ingevuld samen met je artikel terug naar: ProudBreast B.V. – Bergstraat 45, 7411 ES Deventer

Zodra wij je retourzending hebben ontvangen, sturen wij een bevestiging dat de terugbetaling onderweg is. Zodat je weet dat we je retour hebben ontvangen. Bij ruilen krijg je een mail of ontvang je binnen 5 werkdagen de artikelen die je wilde ruilen met de post.

Bij een retournering maken we het aankoopbedrag, na ontvangst van je artikel, binnen 5 werkdagen naar je over. De kosten voor de verzending zijn wel voor eigen rekening.

Als je iets wilt ruilen zorgen wij dat het juiste artikel zsm bij je thuis komt. Soms is daarvoor een bijbetaling nodig (bijvoorbeeld bij een grotere maat Qup). Dan versturen we je nieuwe artikel zodra de betaling bij ons binnen is.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Jazeker wordt je terugbetaald! Na ontvangst van je retour, maken we het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen naar je over.

Over onze organisatie

Ik wil graag meedenken in het klantpanel

Leuk, dat kan zeker. In de ontwikkeling van nieuwe maten en producten zoeken we steeds weer mensen die willen meedenken. Dat doen we meestal in de vorm van enquêtes, pasdagen of lingerieboxen die je thuis kunt uitproberen. Wil je meedoen?

Meld je dan aan als volger en vink aan dat je ook mee wilt doen in ons testpanel, dat kan hier: https://www.proudbreast.nl/word-volger/

Dan houden we je op de hoogte, en krijg je een berichtje zodra we je hulp kunnen gebruiken in onze ontwikkelingen.

Kan ik me als vrijwilliger inzetten voor ProudBreast?

Dat zou geweldig zijn! We zijn altijd op zoek naar mensen die een pasavond willen organiseren, flyers willen neerleggen, die willen ondersteunen met de marketing, artikelen willen schrijven of gewoon willen helpen met inpakken zodra de verkoop opent.

Daarom hebben we speciaal voor jou een word – fan – pagina gemaakt! Hier kan je zelf aangeven hoe jij het fijn vindt betrokken te zijn bij ProudBreast:  Word fan

Ik wil graag een donatie doen, kan dat?

Een donatie, dat is wel echt heel lief! Op dit moment helpt alle financiële hulp om de ontwikkeling van nieuwe producten mogelijk te maken. Je kunt je giften overmaken naar: NL71RABO 0340683341.

Je steunt ons ook door producten te kopen, zoals kaartjes, tasjes en ons magazine.

Gaan jullie ook nog andere producten op de markt brengen voor vrouwen die een borst missen?

Ja, we hebben net ook producten voor lichaamsverzorging aan ons assortiment toegevoegd! Want ook op dat vlak is het een flinke zoektocht. Wat kan je beschadigde huid nog aan? Hoe kan je je huid juist goed verzorgen en beschermen als je in je behandelingen zit? Daarvoor hebben de Franse Juliette en Judith het merk MEME ontwikkeld: ‘beauty during cancer’ een complete verzorgingslijn zonder shit en parfum die je beschadigde huid herstelt, voed en beschermt. Hier vind je de producten van MEME: https://www.proudbreast.nl/product-categorie/lichaamsverzorging/

qups happy alternative