Esther, ondernemer achter het Duitse merk La Mesma, is dolblij met de komst van de Qups lifestyle borstprotheses naar Duitsland. ‘Ik draag ze nu elke dag; Ik ben dol op de Qups, het materiaal is zo zacht en prettig op mijn huid. Ik wil geen andere prothese meer gebruiken.’

Zowel ProudBreast als La Mesma zijn ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen van founders. Esther legt uit: ‘Een borst verliezen deed me beseffen dat echte schoonheid vanbinnen zit. Onze producten zouden een cadeau moeten zijn voor vrouwen die ze nodig hebben. Zodat ze zich sterk kunnen voelen in hun hart’. Laten we het hele verhaal horen van deze bijzondere dame… en de zwem- en sportcollectie van La Mesma ontdekken!

Wie is Esther, wat is voor jou belangrijk?

Sport is altijd belangrijk voor me geweest. Ik heb 20 jaar basketbal gespeeld, tot ik 32 was. Toen scheurde ik binnen twee jaar beide achillespezen. Ik besloot om weer meer te gaan zwemmen. Sporten heeft me altijd geholpen om me sterk te voelen in mijn carrière, om te herstellen van meerdere operaties, om me zelfverzekerd te voelen en om gezonder te leven.

Maar mijn borst verliezen was anders, ik voelde me lange tijd onzeker en verslagen. Wat niet hielp was de verwarrende diagnose, had ik nou wel of niet borstkanker? De ene dokter vond een knobbeltje, maar de andere niet. Toen besloot ik om mijn borsten wat groter te maken, in de veronderstelling dat ze de knoop zeker zouden vinden tijdens de operatie. Maar er gebeurde niets. Twee jaar na mijn operatie ging het mis. Mijn linkerkant raakte ontstoken en uiteindelijk verloor ik een groot deel van mijn linkerborst door bloedvergiftiging. Ik wist meteen dat ik geen reconstructie wilde. Ik had genoeg grote operaties achter de rug en wilde er niet nog meer.

Mijn man was het ermee eens, want het belangrijkste voor hem was dat ik gezond was. Omdat hij van me houdt zoals ik ben.

Wat was jouw strijd?

Het heeft 10 jaar geduurd voordat ik erover kon praten. Ik heb me echt verstopt voor het sociale leven. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met douchen met mijn team na het sporten en ik ben gestopt met naar de sauna gaan. Alleen mijn kinderen, ouders en beste vrienden wisten het. Voor mij waren mijn borsten mijn mooiste lichaamsdeel en door het verlies ervan verloor ik veel meer dan alleen een borst. Ik verloor het gevoel dat ik mooi was. Ik was bang voor de mening van anderen, omdat ik dacht dat ze me niet meer mooi zouden vinden. Ik was niet langer de ‘perfecte’ vrouw.

Je ziet er erg zelfverzekerd uit vandaag, wat is er gebeurd?

Op een dag ontmoette ik op mijn werk bij de bank een vrouw die duidelijk een borst miste en daar heel openlijk over was. Ze kende mij niet, maar gedroeg zich normaal en comfortabel zonder borst. Ze droeg géén borstprothese. Ze had zelfs ná het verliezen van haar borst een nieuwe man gevonden die 10 jaar jonger was dan zij. Zij was zo sterk en inspirerend. Dat opende mijn ogen: Als zij het kon, dan kon ik het ook.

Ik begon mijn verhaal te delen en werd vooral getroffen door mijn mannelijke vrienden die me vertelden dat ik er nog altijd mooi uitzag. Dat hielp me om weer van mezelf en mijn lichaam te houden. Gewoon zoals ik ben. Ik weet dat je tot het punt moet komen dat schoonheid van binnen waard is om van gehouden te worden. Maar het was een echte strijd voor mij.

Hoe kwam je ertoe je eigen merk te beginnen?

Wat mij hielp, was om met vrouwen met een vergelijkbaar verhaal als het mijne in contact te zijn, zo ben ik op het idee gekomen om mijn eigen merk te bouwen om anderen te inspireren.

Het starten van La Mesma heeft me geholpen om mijn lichaam te accepteren en mijn verhaal te delen. Ik wist meteen dat het over sport- en badmode moest gaan, want ik vond het bijna onmogelijk om goede bikini’s te vinden die bij mijn siliconen prothese van 400 gram passen. De meeste merken op dit gebied bieden ouderwetse stoffen en pasvormen, zonder diep decolleté en lage beenuitsnijdingen.

Wat wil je bereiken met La Mesma?

Met LA MESMA vraag ik ‘mijn vrouwen’ wat ze willen en ik luister naar ze. Ik bied ze wat ze zoeken. Bij mijn Fayola bikinitopje kun je één bandje verwijderen om pijn te voorkomen als je bijvoorbeeld nog een katheter draagt vanwege chemotherapie. De opening van mijn prothesezakje zit aan de bovenkant zodat je de prothese kunt verwijderen terwijl je je badpak of sportkleding draagt. De zakken hebben een overlap aan de binnenkant zodat de prothese er niet uit kan vallen. De badpakken van LA MESMA benadrukken de lengte van uw benen door de hogere beenuitsnijdingen.

Met La Mesma wil ik vrouwen helpen om hun schoonheid terug te krijgen.

Toen ik onlangs mijn zwempakken liet zien aan een medisch professor in een borstkankercentrum, antwoordde ze: “Dit is geen mode om het lichaam te bedekken of iets te verbergen, maar om schoonheid te laten zien. Ik zou niet verwachten dat vrouwen er protheses in dragen.” Dat was een groot compliment.

Nu ben ik erg nieuwsgierig naar je collecties!

Ik heb een moderne selectie badpakken en bikini’s die comfort combineren met luxe en schoonheid. De sportcollectie is ook uitstekend geschikt voor verschillende sporten. Ik geef mijn collecties sterke vrouwelijke namen uit landen die me inspireren. Ik ben begonnen met Japanse namen die koningin, trouw en onsterfelijk betekenen. Nu heb ik Zuid-Afrikaanse namen en mijn nieuwste sportcollectie zal bestaan uit Nederlandse namen. Wist je dat ik een Suzanne heb opgenomen? WOW!!

Een van de series is gemaakt van hoogwaardig Boselli-materiaal. Het is als de Ferrari van textiel. Ons Sakura badpak was deze maand te zien op de Mare di Moda modebeurs in Cannes bij Boselli. We zijn er bijzonder trots op. Zwemshorts maken ook deel uit van mijn collectie, omdat vrouwen die hebben gekozen voor een borstreconstructie met hun eigen vet littekens over hun hele lichaam hebben. Shorts bedekken deze littekens op de benen.

Maar ik ben vooral trots op mijn eerste sportlijn “ReDefine”, die dit jaar werd gelanceerd tijdens de Breast Cancer Awareness Month in oktober: – een top met binnenzakken voor de prothese voor yoga en vele andere sporten. Het is een topje en beha in één en heeft een 2,5 cm lange elastische band onder de borst, zodat het steun biedt aan vrouwen met beide borsten. – Compressie leggings en shorts voor vrouwen met lipoedeem. Ze helpen het lichaam te masseren en kunnen ook in het water gedragen worden.

Je kunt alle verschillende collecties online vinden en bestellen in mijn webshop Ik kan ook in Nederland leveren en bied gratis retourneren binnen 14 dagen.

Zeg Esther, wat zijn je toekomst plannen?

Binnenkort voeg ik de Qups toe aan mijn webshop, het is een geweldige aanvulling op mijn collectie. Je kunt je voorstellen dat ik als sporter vooral dol ben op de Active Qups. Omdat ik ze zelf draag, weet ik precies hoe blij mijn klanten gaan worden van de Qups.

In de toekomst wil ik mijn producten graag verder internationaal verkopen, want mijn missie is niet alleen om Duitse vrouwen te helpen hun schoonheid terug te vinden, maar vrouwen wereldwijd. Ik wil ervoor zorgen dat vrouwen gelukkig worden en zich weer mooi voelen. “Complete & Unique”

Vroeger werkte ik bij een bank, wat mijn droombaan was, maar ik heb besloten om dit nu te gaan doen. LA MESMA is een project uit de grond van mijn hart.