Met speciale gelegenheden geven we graag cadeau’s. Het liefst iets origineels, maar tegelijk ook iets persoonlijks. Mist jouw moeder, zus of tante een borst? Misschien is het een idee om een Qup cadeau te geven. Ongemakkelijk? Joke Hoogebeen (68) gaf haar oude schoolvriendin een Qup cadeau en liet ons weten dat dat een enorm succes was. “Ze was er zo ongelofelijk blij mee, dat ze er direct nog twee heeft besteld!”

Jeugdvriendinnen

Joke raakte haar jeugdvriendin jaren geleden uit het oog. “We hadden samen op de lagere en middelbare school gezeten, woonden bij elkaar in de buurt en waren in onze vrije tijd veel samen. Na de middelbare school gingen we ieder onze eigen weg en zo verwaterde langzaam het contact. In 2012 kwamen we elkaar op een schoolreünie weer tegen. Geweldig om elkaar na al die jaren weer te zien!”

Na de reünie spraken de twee dames weer regelmatig samen af. “We haalden herinneringen op uit onze jeugd en vertelden elkaar hoe onze levens er nu, jaren later, uitzien. Aangezien mijn vriendin naar het westen van Nederland is verhuisd en ik nog steeds in het oosten van Nederland woon, zien we elkaar maar zo’n 2 keer per jaar een dag. Daarnaast mailen we elkaar regelmatig om van elkaar op de hoogte te blijven.”

Ik wist niet wat ze had doorgemaakt

Tijdens de nieuwe ontmoetingen, ontdekte Joke dat haar jeugdvriendin in de afgelopen jaren veel had moeten doorstaan. “Ze vertelde dat ze door borstkanker een borst was kwijt geraakt. Ik schrok er enorm van en wist niet dat ze dit had doorgemaakt. Terwijl we bij haar in de tuin zaten, kwamen buurtkinderen langs om bij haar te spelen. Ze vertelde hoe dol ze op die kinderen was en dat ze regelmatig bij haar in en om het huis speelden.”

De kinderen voelden zich duidelijk op hun gemak bij hun buurvrouw, want ze speelden zelfs met haar borstprothese. “Op zomerse dagen liet ze die op haar nachtkastje liggen, omdat ze het te warm vond. Ze vertelde me dat de kinderen haar prothese hadden ontdekt en haar hadden gevraagd: “Wat is dit?” We lachten er samen om, maar tegelijkertijd besefte ik me dat ze behoefte had aan een lichte en luchtige prothese.”

Ik wilde haar iets fijns geven voor in haar beha

En zo ontstond het idee om haar een Qup cadeau te geven. “Ik vroeg haar per e-mail om haar beha-maat. Daar reageerde ze niet op. Ik besefte me toen dat deze vraag wellicht gevoelig lag. Toch moest ik het weten om de juiste maat van de Qup te kunnen bepalen. Ik vroeg het nog een keer, maar kreeg weer geen reactie. Dus de derde keer lichtte ik toe dat ik haar iets cadeau wilde geven; iets fijns voor in haar beha.”

Afgelopen zomer heeft Joke haar vriendin de Qup cadeau gegeven. “Ze was verrast, ze kende de Qups van ProudBreast niet. Twee dagen later kreeg ik een mail van haar: “Joke, die Qup is geweldig! Ik heb er direct nog twee besteld in de webshop van ProudBreast! ”

Wil jij ook iemand een Qup cadeau geven? Een simpele manier is om een cadeaubon te geven, na dit mooie verhaal hebben we die nieuw in onze webshop!