Allereerst is het even goed je te realiseren dat elke vrouw asymmetrisch is. Ook vrouwen met twee borsten zijn vaak niet helemaal gelijk. Om teleurstellingen te voorkomen is het handig niet té perfectionistisch op zoek te gaan naar symmetrie.

Dat gezegd hebbende is het natuurlijk fijn als beide bobbels aan de voorkant onder je kleding zodanig gelijk zijn dat niemand iets opvalt. Dát is waar de Qups voor bedoeld zijn. Ze zijn zeer flexibel van vorm en vormen zich naar de (vorm van de) bh.

In de meeste gevallen leidt dit tot een mooi symmetrisch resultaat. De vorm wordt dus vooral door de lingerie bepaald. Daarbij maakt het uit of de lingerie zelf duidelijk een vorm heeft, zoals met voorgevormde qups het geval is. De Qup vormt dan mee met de beha, net als je eigen borst dat doet. Zo trekt hij het minst snel asymmetrisch. Kies je lingerie die geen eigen vorm heeft, zoals een niet voorgevormde bh dan is het een ander verhaal. In dat geval vormt de bh mee met de Qup aan de ene kant en mee met je borst aan de andere kant. Dan ontstaat ongelijkheid en is de kans op asymmetrie groter.

Minste kans op asymmetrisch effect bij beha met voorgevormde cup

Draag je 2 Qups dan is het een ander verhaal. Dan hoef je geen rekening te houden met een anders gevormde borst en het verschil in gewicht. De uitdaging van het schuiven heeft dan te maken met het op en neer schuiven van beide Qups omdat er niet genoeg houvast is. In dat geval is het een uitkomst om een body te dragen, het liefst met iets van elastische steun rond de borsten. Dan blijven de Qups goed zitten omdat de body rondom je middenrif alles bij elkaar houdt. De elastische steun houdt de Qups zelf goed op zijn plek, helemaal als je ze ook nog eens vast naait.

3 tips om scheeftrekken tegen te gaan

Maar goed, wat kan je praktisch doen als je beha met Qups scheef trekt? Of als de vormen links en rechts niet helemaal gelijk zijn? Onze 3 tips:

tip 1

Schuift je Qup in je beha? Of zit de Qup met steekjes vastgenaaid? Het vastnaaien heeft als gróót voordeel dat de Qup veel minder kan schuiven. Wil je de Qup niet vastnaaien? Dan kun je deze ook in een prothesezakje schuiven, maar let er dan op dat het zakje niet te ruim is.

tip 2

De keuze van de beha is ook bepalend voor hoe symmetrisch het toont. Probeer eens verschillende beha’s. Met of zonder beugel, wel of niet voorgevormd. Probeer ook eens een kleinere Qup of een beha met een iets grotere cupmaat. Onze lingeriewinkel-paspunten denken graag met je mee.

tip 3

Je kunt je beha ook verstellen. Trekt de Qup omhoog? Maak dan het schouderbandje aan die zijde eens iets losser.

Succes met jouw Qup en het vinden van jouw symmetrie. Vergeet ook niet dat je zelf vaak meer verschillen ziet dan een ander zodra je ook nog eens een laag kleding draagt. Mensen kijken vooral naar je ogen en niet naar je buste.

Lees ook onze blog over scheeftrekken: https://www.proudbreast.nl/qups-en-verschuiven/