Suzanne en Clary

Geschiedenis

Niets ontstaat vanzelf

Terugblik

Ik neem je graag mee terug in de tijd, toen ik samen met mijn maatje Suzanne begon met ProudBreast. Samen droomden we van een bedrijf als ProudBreast. We hebben sindsdien heel wat hobbels genomen. Samen, en helaas ook alleen.

Droomprothese Suzanne - 2014

Het verhaal achter het ontstaan van ProudBreast begon in 2014 toen Suzanne Kemps diagnose borstkanker kreeg. Sinds haar herstel draagt zij een externe borstprothese. De eerste periode na de behandeling en de operatie was zij vooral bezig met overleven en weer beter worden. Maar al vrij snel voelde zij zich weer een gezonde vrouw.

Als ontwerper ging zijn nadenken over hoe haar droomprothese eruit zou zien. Duurzaam, comfortabel, passend in mooie en betaalbare lingerie. Wat begon als een wild idee werd steeds serieuzer. Een belangrijke stap was dat Suzanne niet alleen voor zichzelf wilde ontwerpen, maar ook andere vrouwen en studenten betrok in dit proces.

Clary Deventer

Instap Clary - 2017

De eerste ervaring met borstkanker van Clary was toen zij tien jaar was. Haar oma kreeg borstkanker en overleed een jaar later. Als moeder en ondernemer ontmoet Clary regelmatig vrouwen die borstkanker hebben, zoals Suzanne. Haar verhaal intrigeerde Clary. Het gaat niet over dood gaan, maar over leven na kanker, leven met één of geen borst. Dat leven zou een cadeau moeten zijn, een fase waarin je optimaal geniet van het leven en de kansen die je krijgt.

Met haar ervaring als marketeer en ontwerper, zag Clary dat deze onebreast-vrouwen totaal niet bediend worden. Dit was de reden om als ondernemer te investeren in de ontwikkeling van een scala aan producten, waar vrouwen blij van worden. Vrouwelijke producten speciaal voor hen ontwikkeld met een warme uitstraling en een fijne uitstraling. Clary wil graag de markt opschudden met mooie passende producten.

ASN Bank Wereldprijs - 2018

De ontwikkeling van een nieuw type prothese kregen een boost doordat Clary Scheres, Suzanne Kemps en ook strategisch adviseur Frances Zitter mee deden aan de ASN Bank Wereldprijs in 2018.

Precies in deze periode werden de strategische grondvesten van ProudBreast gevormd, en werden de eerste prototypes van de Qup ontwikkeld. De deelname werd bekroond met de daadwerkelijke prijs in november 2018. Hiermee kwam het oprichten van ProudBreast als BV en het daadwerkelijke vermarkten van de Qup in 2019 in zicht.

Oprichting ProudBreast B.V. - 2019

Begin dit jaar rolde de eerste ronde Qups uit de machine, en werd de ProudBreast BV opgericht om de eerste vrouwen gelukkig te kunnen maken. Na een eerste ronde van fine-tunen konden we in de zomer van 2019 definitief de Qup lanceren in de drie basis maten S, M en L.

Al snel was er behoefte aan méér maten, werden er drie extra kleine en grote maten toegevoegd en stond het eerste assortiment aan Qups in de webshop, waaronder ook speciale SportQups om mee te sporten en zwemmen.
Eind van het jaar stapten ook investeerders Rogier de Haan en Nicole van Thoor aan boord. Zij maakten het mogelijk om verder op te schalen en de ingezette koers van innovatie en community bouwen door te zetten.

Scheres als directeur - 2020

Helaas starte dit jaar met een grote teleurstelling; Suzanne Kemps werd vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt terug te stappen uit de dagelijkse leiding van Proudbreast. Gelukkig kon Clary Scheres als solo-directeur het bedrijf voortzetten.

Tegelijkertijd raakte de groei in een stroomversnelling. Een stand op de Huishoudbeurs, deelname aan Dragons Den op NPO1, de instap van Dragon Shawn Harris als investeerder, de lancering van de ParelQup als gepatenteerde versie met modulair gewicht en het uitrollen van het landelijke netwerk aan verkopende lingeriewinkels maakten 2020 tot een enerverend jaar.

Een team van medewerkers werd aangetrokken om dit mogelijk te maken. Daarnaast heeft er een interview met Suzanne Kemps en Clary Scheres plaatsgevonden over de toekomst van ProudBreast.

Afscheidsbrief Suzanne

Terug naar de basis

Dit jaar ligt onze focus op inclusiviteit voor vrouwen zonder borsten:
✔ Qups vergoed krijgen bij verzekeraars als VGZ
✔ Méér en betaalbare lingerie bieden met partners als Zeeman
✔ Met (online) partners véél vrouwen bereiken
✔ Vrouwen inspireren met lifestyle thema’s

Middenin deze plannen namen wij begin dit jaar afscheid van Suzanne, mede-oprichter van ProudBreast. Zij liet een inspirerende brief achter. Enorm dankbaar voor alles wat zij ons gegeven heeft, willen we haar woorden aan jullie doorgeven.

Brief van Suzanne