Wat kunnen we iedereen fijn verwennen met de feestdagen, maar vergeet je jezelf niet? Jouw lijf heeft je gebracht waar je staat en verdient wel een lintje! Of een mooie feestelijke beha met een chique Qup als prothese die voelt als een kerstcadeau..

Om je te inspireren gingen Jarko en Clary samen met Els en Ineke (die beiden een borst missen na borstkanker) op stap om chique lingerie te ontdekken die goed zit met onze feestelijke Oh La Lace Qup protheses. We ontmoetten elkaar bij Love-li Lingerie in Zaltbommel. Daar stond Ingrid klaar met prachtige lingerie in allerlei kanten patronen en chique details. Oeh, wat kan er eigenlijk veel! We delen alles met je, geniet je mee? Enne… misschien zit er iets tussen voor op jouw verlanglijstje!

1 Aura Spotlight voorgevormde beugelbeha van Triumph – €52

  Eigenlijk was Els een beetje overdonderd, ze had in haar hoofd dat ze voor een training of ladies night kwam. Oops! Maar zorgeloos als ze in het leven staat, herpakte ze zich gelijk en paste als eerste deze reguliere beha van Triumph. Die zit gelijk goed. Ze is vooral blij met het driehoekige stukje kant dat langs de bandjes zit en zorgt dat de borst ook hoger afgedekt is. Dat zie je niet vaak bij prothese beha’s en dat maakt het juist uniek. De kleur is ook erg feestelijk, helemaal met het mooie patroon erop. ‘Ik draag graag mooie kleuren, het is erg leuk als je in je kledingkast wat te kiezen hebt. Mijn partner vindt dat ook leuk.’ Een zwarte Qup als de Oh La Lace steekt mooi af bij de diep paarse kleur.

  2. Bobette beugelbeha van Rosa Faia – €74,95 

  Daarna past Els een rode beha van Rosa Faia, ook zonder prothese hoesje en met een beugel. Bij Els gaat dat eigenlijk altijd goed, ze hoeft de Qups niet verder vast te zetten. Al snapt ze wel dat sommigen kiezen voor fashiontape om hun Qup vast te zetten. Ook deze beha zit heerlijk, en voelt door de rode kleur echt als een kerstcadeautje ‘alleen nog een strik eromheen’. We pakken er gelijk de champagne bij om het te vieren! Dit type is ook leuk als je jonger bent en een borst mist. Els is vooral blij verrast dat deze beha niet voorgevormd is en dat hij toch goed zit. ‘Dit is de eerste winkel die me dat aanbiedt, ik wist echt niet dat dit ook kon’. Meestal draagt ze juist voorgevormde beha’s, wat de keuze beperkt. Zijn er nog meer van deze modellen? -> Tip: dit model is ook zonder beugel beschikbaar, en eventueel ook als prothese beha.

  3. Luxurious spacer van Mey – €64,99

  Na een lekker kopje thee is Ineke ook benieuwd naar passende lingerie. Ze valt gelijk voor de mooie kleur van deze voorgevormde beha van Mey, zonder beugels. Van boven lijkt hij wat gewoontjes, maar van onderen zit een heel mooi feestelijk kanten randje. ‘Ik draag vaker gekleurde lingerie, daar word ik blij van. Maar meestal kom ik uit op blauw, ik ben blij verrast om nu eens te zien hoe goed groen me staat’. Ineke is gewend om reguliere beha’s te dragen, vaak naait ze er dan wel een paar drukknoopjes in om alles vast te zetten. Meer daarover delen we in deze blog.


  Beugelbeha’s? Gaat dat wel?

  We laten in deze blog ook beugelbeha’s zien, terwijl dit vaak juist afgeraden wordt. Hoe zit dat? Het is inderdaad verstandig om het eerste jaar na je borstoperatie géén beugelbeha te dragen. Je wond heeft echt tijd nodig om te genezen, en juist het bovenste stukje van je beugel onder je oksel steekt precies in je okselklierknopen. Dat is niet prettig en ook niet goed voor je herstel.

  Maar of je op langere termijn een beugelbeha kunt dragen of niet, dat is helemaal aan jou. Niet voor iedereen geldt dat dit pijnlijk en lastig is. Veel vrouwen voelen er niets van en vinden de keuzevrijheid heerlijk. Wij raden iedereen die al langer protheses draag aan om het zelf te proberen, te kijken hoe het voelt, of het precies op je litteken zit en inderdaad pijnlijk aanvoelt of eigenlijk helemaal niet. Dat is aan jou, net als dat je zelf bepaalt of je schoenen met hoge hakken draagt of niet.


  4. Naya Memory voorgevormde beugelbeha van Chantelle – €68 

  Els heeft intussen een diep paarse beha van Chantelle aangetrokken. Deze past kwa kleur beter bij haar stijl en bestaande kleding. Toch zit deze net iets minder, het is wat schuiven om de Qup op zijn plek te krijgen. Gelukkig blijft hij wel goed zitten zodra de Qup op zijn plek zit. De combinatie van de donkere paarse kleur en het kant aan de onderzijde maakt deze beha zeer elegant en feestelijk. Maar eigenlijk is ze benieuwd naar meer beha’s die niet voorgevormd zijn?

  5. Sophia comfortbeha zonder beugel van Anita – €69,95

  Tegelijkertijd draagt Ineke een comfortbeha van Anita, zonder beugel. Deze zit heel lekker, maar oogt wel wat saai. Toch zijn de brede banden lekker stevig, dat zorgt dat je goede ondersteuning voelt. Het kanten detail met zwarte bloemetjes en een gouden biesje maakt de beha toch wel echt leuk, ook voor de feestdagen. Samen staan ze stil bij het mooie gedicht op de muur dat Ingrid geschreven heeft. Over borsten en dat ze er mogen zijn zoals ze zijn. Wat voelen we ons hierdoor veilig op deze plek. Het is zo gemakkelijk dat we gewoon lol maken samen.


  Taboe doorbrekende ervaring

  Jarko hielp mee om alles vast te leggen in foto’s. Het was zijn eerste ProudBreast pasmoment en als man vond hij dat heel bijzonder om mee te maken. Hij deelt: ‘Het was voor mij een speciale dag, veel taboes die doorbroken werden’. Vrouwen die openlijk lingerie passen en met elkaar delen over hun ervaringen. Die niet zwaar tillen aan wat hen is overkomen maar juist anderen willen inspireren om ook weer normaal van het leven te genieten. Zo makkelijk als dat liep, zo veel lol als we ook gewoon hadden om met champagne, bloemen en cadeautjes op de foto te gaan.  Dat was zo zorgeloos en gelijk ook van betekenis voor anderen. Ik vond het fijn om dat mee te mogen maken.


  6. Daily full coverage beugelbeha van Lingadore – €44,95

  Oeh! Hier wordt Els echt vrolijk van! Deze turquoise beha is super feestelijk én niet voorgevormd. ‘Alleen nog een tule jurkje eronder en je kunt zo over straat’ is haar blije reactie. ‘Dit past echt bij mij, en de zachte prijs is een extra cadeautje’. De zwarte kanten Qup valt wel erg op in het doorschijnende deel van deze beha, ze probeert hem ook even met een lichtroze Qup. Als je er oog voor hebt, dan staat dat misschien net iets beter. ‘Maar mij maakt het eigenlijk niks uit’ zegt Els. ‘Ik ben niet zo moeilijk’.

  7. Conturelle Comfy Liaison beugelbeha – €84,95

  Ineke is ook wel benieuwd naar gewoon zwarte lingerie die toch feestelijk is. Ze past deze beha van Conturelle. De beha zit gemakkelijk, sluit goed aan en valt mooi om de Qup heen. Het kanten randje aan de bovenzijde past heel mooi bij de kanten Oh La Lace Qup. Wat een mooie combinatie! Mocht je erg van basics houden en meer van feestelijke details dan feestelijke kleuren zijn, dan is dit een fijne aanrader.

  8. Clara Comfortbeha zonder beugel van Anita – €64,99

  Oh, hier wordt Ineke blij van! Deze beha combineert comfort met eigentijdsheid. De pasvorm is net zo prettig als de Sophia beha die Ineke ook al probeerde. Fijne brede schouderbanden die goede support geven als je borsten al wat ouder of gewoon groter zijn. Ook de Qup valt hier goed in weg, krijgt mooie support en houdt de borst en Qup op gelijke hoogte in de beha. Zo zit het mooi symmetrisch, terwijl het geen voorgevormde beha is. Zonder beugel is ook prettig qua comfort. Tja, en deze print is een stuk hipper, ook voor Ineke die zich nog jong voelt.

  9. Claudia covering molded beugelbeha van Chantelle – €62

  We sluiten de reeks af met deze beha van Chantelle.  Van verder af lijkt het een basic model, maar als je dichterbij kijkt zie je een heel fijnmazig kanten detail op de donker turquoise achtergrond. Ook de ronde overslag in het midden is een chique detail. De Qup valt weer mooi weg in deze hoog gesloten beha. Voor wie wel van feestelijke details houdt, maar niet té frivool is dit een heel mooi model.

  Nu is het tijd om te lunchen:) Wat hebben we veel doorgepast, en wat zat het allemaal goed met de Qups! Het valt ons nu pas op dat eigenlijk alle modellen zonder prothese zakje waren, gewoon reguliere lingerie met een hoog gesloten pasvorm. Zowel voorgevormd als niet voorgevormd (!!), met en zonder beugel. Voor ieder wat wils. Maar vooral… allemaal feestelijke lingerie met meer of minder uitgesproken kanten details. Mooi in combinatie met de unieke kanten Oh La Lace Qup

  Ach, en wat je ook kiest te dragen tijdens de feestdagen, geniet ervan en zorg goed voor jezelf!


  Love-li Lingerie, om de conditie van je borsten optimaal te houden

  Tijdens het wisselen van de lingerie hebben we een leuk gesprek met Ingrid, die in 2012 begon met Love-li Lingerie. Ze deelt haar kijk op de lingerie, die vooral uitgaat van comfort en borstgezondheid, en hoe verleidelijkheid daaruit voortkomt. Ik merk in mijn winkel dat lingerie toch nog vaak geassocieerd wordt met sexy, mooi, slank en verleidelijk zijn. Veel vrouwen hebben het idee dat ze moeten voldoen aan een ideaalbeeld dat ze naar hun mening nooit kunnen bereiken. Zij bestempelen lingerie als iets dat knelt, kriebelt en ongeschikt is voor hun figuur. 

  Ik heb juist geleerd dat lingerie echt kan bijdragen aan je zelfvertrouwen. Mijn medewerksters en ik streven ernaar dat jij je zelfverzekerd en veilig voelt in de lingerie die je draagt.

  Els genoot echt van het passen, zij deelt: ‘Love-li  is geen keten maar een bijzondere winkel, met aandacht voor zowel reguliere klanten als zeker voor vrouwen die een borst moeten missen. Ik was erg onder de indruk dat Ingrid ook borstmassage’s geeft en zoveel kennis kan delen over borstgezondheid. Qua beleving past love-li qua echt bij de missie van Proud Breast. Laat vrouwen zichzelf zijn, mooi zoals ze zijn. Daar passen de feestelijke Oh La Lace Qups super goed bij.’

  Ingrid schrijft ook over borstgezondheid en welke type beha’s geschikt zijn om de conditie van je borsten optimaal te houden. Ik beschrijf welke lingerie passend en comfortabel aanvoelt en welke lingerie fijn is na een borstoperatie. Meer lezen? Bekijk haar blogs.