Duurzame lingerie? Voor ons als ervaringsdeskundigen is het belangrijk niet nog meer troep aan het milieu toe te voegen. Na onze kankerervaring zijn we ons zo mogelijk nog meer bewust van de milieuproblematiek. Daar zijn we ons bij ProudBreast van bewust in de productie van onze Qups. Maar hoe doen anderen dat? Wat heb je te kiezen? We delen graag drie tips voor duurzame lingerie die wij getest hebben in combinatie met onze Qups borstprotheses.

Aveline bra van SAVARA INTIMATES

Savara Intimates is vastbesloten de status quo van lingerie te veranderen door comfortabele, duurzame lingerie aan te bieden. Met mooie stoffen van hoge kwaliteit die je een fijn gevoel geven tijdens het dragen en die tegelijkertijd duurzaam zijn. Met onze gebruikers in gedachten ontwikkelden we een unieke aanpasbare sluiting. De verstelbare bandjes zijn de ideale combinatie tussen looks en flexibiliteit. 

Jelly Nienke paste voor ons de Aveline beha.

Het ziet er heel fragiel uit, en ze moest even zoeken naar de opening, maar de Aveline bh heeft speciaal voor onze Qups aan de onderzijde een smalle opening. Hier passen de Qups goed in.

Zodra deze op zijn plek zit voelt het super vrouwelijk om zulke tedere kanten lingerie te kunnen dragen.

Meer info vind je op www.savaraintimates.com

Cleo Bralette van SOFT REVOLT

Geen metalen beugels meer, geen kriebelende naden, geen onnodige onderdelen. Met SoftTech 3D knitting technologie maken we gepatenteerde bh’s van kwaliteit, die de natuurlijke rondingen van je lichaam volgen. De 3D-gebreide bralettes komen in 1x uit de machine en hebben geen restafval. We produceren in de EU, maken gebruik van cradle-to-cradle gold gecertificeerde garens en werken samen met gelijkgestemde partners.

Jacobien droeg de Cleo bralette met Qups tijdens onze fotoshoot voor ons magazine en liep er vrolijk mee rond.

In het begin moest ze wel even schuiven en zorgen dat alles goed op zijn plek zit. Ook je gewone borst moet goed in de rondingen van de beha vallen. Maar zodra dat goed zit voelt het heerlijk comfortabel. Er zitten geen pockets/hoesjes in dit type, maar door de strakke vorm van het breisel blijft de Qup goed op zijn plek.

Meer info vind je op softrevolt.com

Lymfoedeem beha van BRATELLE

De Bratelle is een prachtige en goedwerkende beha voor vrouwen met lymfoedeem in en om de borst na een behandeling tegen borstkanker. En ook nog milieuvriendelijk! De Bratelle bestaat maar uit 8 onderdelen, wordt in Nederland 3D gebreid en in elkaar gezet, met minder afval en een minimale CO2-uitstoot tot gevolg. De plannen om de Bratelle uit sustainable garens en elastiek te vervaardigen staan nog op de agenda.

Sanne Esther draagt de bratelle beha zelf al langer. Het hielp haar erg met de oedeem die ze voelde in de periode na de operatie. Ze wisselt graag af of ze wel of geen Qups draagt in de beha, dat kan omdat ze egaal is. Zonder Qups zit de beha strakker om je lijf en voel je de ribbelstructuur die masseert beter.

Nieuw is nu ook de bratelle mét pocket. Dan draag je Qups en blijf je de masserende structuur ook op je lijf voelen.

Meer info op bratelle.nl

Dit kan je zelf doen:

Wij maken het graag mogelijk dat jij bewuste keuzes kunt maken in de keuze van je producten. Daarnaast kan je zelf ook stappen zetten:

> Was je lingerie op 30 graden, dat is milieuvriendelijker dan 40-60 graden

> Koop en verkoop tweedehands! Via bekende platforms of in onze @ProudBreast Facebookgroep

> Doneer je oude protheses aan www.protesisdemama.nl 

> Wees kritisch op nieuwe producten die je koopt, bewust consumeren helpt!

> Deel je tips! Heb jij een ander merk gezien waar je blij van wordt? Vertel het ons via [email protected]