Liesbeth van Dijk-van Dorp is expert op lingeriegebied. Als trainer van Triumph leerde en inspireerde ze jarenlang velen op het gebied van lingerie. Inmiddels runt ze al 24 jaar, samen met haar man Hans, een lingeriezaak in Zeist. Sindskort zijn ze ook Flagshipstore van ProudBreast producten met een centrale plek voor de Qup. Liesbeth is groot fan van deze ontdekking op het gebied van borstprotheses. Waarom? Omdat ze wil dat deze steeds groter (en jonger) wordende groep vrouwen haar eigen lingerie moet kunnen blijven dragen.

Prothese beha’s

Liesbeth heeft zelf ook kanker gehad. “Weliswaar zat het bij mij in mijn buik, maar ik ken het gevoel van angst om dood te gaan. Je komt in een wereld terecht waar je niet in wilt zitten. Voor de dames die borstkanker hebben gehad, is dit ook nog eens het geval op het gebied van lingerie. Want de prothese beha’s die je vervolgens wor-den geadviseerd, wil je eigenlijk niet dragen. De ‘brug’ (het stukje stof tussen de bor-sten) is bij deze beha heel hoog. Niet heel vrouwelijk en sexy.”

Beugelbeha mogelijk met Qup

“Eigenlijk wil ik dat iedere vrouw met een externe borstprothese haar eigen beugelbeha moet kunnen blijven dragen. Niet het eerste jaar, dan heeft het lichaam de tijd nodig om te herstellen. Maar daarna wel. In het ziekenhuis krijgen vrouwen na een borstamputatie vaak te horen dat zij blijvend speciale prothese beha’s moeten gaan dragen. Ik ben het daar niet mee eens, er is zoveel meer mogelijk! Ik maak me er daarom hard voor dat deze grote groep dames haar favoriete lingerie kan blijven dragen.”

Eindelijk een vervanger voor de prothese

Via het tv-programma Dragon’s Den ontdekte Liesbeth de Qups. “Ik kon wel juichen! Na al die jaren was er eindelijk een vervangend product voor de prothese. Minder medisch en veel leuker en modieuzer. Ik ben ongelofelijk blij dat Suzanne is opgestaan voor deze grote groep vrouwen in de wereld. Ik bedacht mij dan ook geen moment en stuurde een mail naar haar. Ik wilde er meer van weten. Voordat ik het wist, zat ik met de dames van ProudBreast om tafel.”

Beugelbeha zorgt voor symmetrie

Volgens de specialisten in het ziekenhuis is een beugelbeha niet geschikt voor dames na een borstamputatie. Dit in verband met het litteken en oedeemvorming. Als je echt klachten hebt moet je natuurlijk goed opletten, maar waarom zou je niet zelf proberen hoe het voelt? “Ik zie al jaren in mijn winkel dat deze vrouwen wél beugelbeha’s dragen. Een beugelbeha zorgt dat je borsten symmetrisch op je lijf blijven.

Beha accessoire

“Ik zie de Qup niet als vervanger van je borst, maar als een beha accessoire die jou helpt om weer zekerder door het leven te gaan. De Qup geeft jou je vrouwelijke vormen terug. Bovendien is het vormvast, waardoor de Qup na   gebruik nog steeds mooi in vorm is. Het is lichtgewicht, voelt luchtig en zweet niet. De borsten van vrouwen zijn nooit helemaal gelijk; de linkerborst is bijna altijd groter door de spiervorming rondom je hart. Onze coupeuse is enorm handig en creatief; indien nodig maakt ze de Qup op maat voor je. Ze zorgt dat de Qup precies in je beha past en niet zichtbaar is.”

Over het ProudBreast verkooppunt

“Sinds juli verkoop ik de Qups en het loopt echt storm. Er zijn zoveel vrouwen die 1 of 2 borsten missen. Waarom praten we daar niet meer over? Ook voor deze dames moet er ruimte zijn in lingeriewinkels. Als Qups verkooppunt hoop ik dat borstamputaties uit de anonimiteit worden gehaald. We halen je uit het hokje ‘patiënt’ en maken je weer ‘vrouw’. Het is al pijnlijk genoeg, laten we dit onderwerp met z’n allen toegankelijker en vooral leuker maken.” Ook eens een bezoek brengen aan Liesbeth’s winkel?Je vindt Anna van Dorp Ondermode aan de Slotlaan 275 in Zeist.