Ik ga op vakantie en ik neem mee… badmode! Om je te inspireren met leuke modellen gingen we met Veronic en Manuela (die beide een borst missen na borstkanker) op stap om badmode te ontdekken die goed zit met onze Active Qups zwem en sport protheses. We stapten samen in de auto naar Van der Schilden Lingerie in Aalsmeer. Daar konden we onder begeleiding van winkelier Nelleke alle badmode uitproberen. Veronic was vooral geïnteresseerd in badpakken en Manuela koos voor bikini’s. We waren verrast door de grote collectie aan zowel prothese- als reguliere badmode zonder pockets. Natuurlijk maakten we veel foto’s. Geniet je mee van onze tips voor badmode?

1. Marie Jo Saturna bikini € 99,90 & Sunflair tankini € 129

Manuela koos als eerste voor een reguliere bikini van Marie Jo. Het bleek al gelijk dat een iets kleinere maat haar beter stond, daardoor zat de bikini wat strakker en viel de Qup beter weg ook bij het voorover buigen. Nelleke legde gelijk uit, dat als dit heartshape model past, ze ook alle andere heartshape bikini’s en bh’s van Marie Jo past. Dus door één bikini te passen heb je ineens veel te kiezen.

Veronic probeerde voor het eerst een tankini. Dit zijn twee losse delen, die wel ogen als een badpak. Het zat een beetje onwennig over haar heupen omdat daar de onderkant van de tankini wat uitsteekt. Dat ongemakkelijke gevoel werd heel leuk opgelost door er een mooi rokje overheen te dragen. Helaas hebben we die alleen niet goed gefotografeerd. Het grappige is dat de feedback dus helemaal niet ging over hoe de Qup zat, want in de care-pocket zat die gewoon prima op zijn plek. En de top sluit ook mooi hoog aan. 

2. Anita krabi toffee badpak € 99,95  & Woodstock bikini €59,95

Veronic ging toch liever voor de badpakken en voelde zich gelijk op haar gemak in dit care-badpak van Anita. De Qup zit goed op zijn plek in het hoesje en het badpak zit verder lekker strak om haar bovenlichaam. Het sluit mooi hoog af naar boven, en het panterprint detail zorgt ervoor dat het badpak net weer leuk te combineren valt met meer beige accessoires als deze hoed. Klaar voor de vakantie!

Deze vrolijke reguliere bikini stond Manuela heel mooi, maar ze voelde zichzelf net iets te ongemakkelijk bij de combinatie van zoveel kleur en franje. Toch is het model wel fijn omdat het onder de oksel mooi hoog aansluit waardoor de plooi van eventuele littekens goed wegvalt. Plus de brede hoge driehoekvorm zorgt ervoor dat de Qup heel mooi aansluit en er in het midden best een laag decolleté mogelijk is.

Als je twijfelt over het los dragen van een Qup, dan kan je er altijd voor kiezen deze met wat steekjes of een kleine veiligheidsspeld vast te zetten, er drukknoopjes in te laten zetten of aan de winkel vragen er een hoesje in te naaien. In veel gevallen is dat mogelijk.

3. Cyell Flora badpak €129,95 & Anita Santa Ana bikini €139,95

Nelleke pakte ineens een heel ander type badpak van het rek, een trendy petrolkleurig model met pofmouwtjes! De stof was erg retro en Manuela wilde het wel even uitproberen. Het viel ons op dat de mouwen de aandacht wegtrekken van de borsten. Verder lijkt het ons niet echt iets om lekker actief mee te zwemmen, maar wel ideaal om gewoon als top mee rond te lopen onder een spijkerbroek. Voor naar een festival bijvoorbeeld. Leuke verrassing!

Daarna paste ook Manuela nog een care-bikini van Anita. Deze zit lekker strak en de Qup blijft netjes op zijn plek in het hoesje. Ondanks dat het een bandeau is, sluit deze best hoog af. Hier kan je trouwens nog mee spelen, want de bandjes kunnen ook los en in het midden kan je door het koord strakker te trekken voor iets meer decolleté kiezen. 

4. Anita Care Safa badpak € 109,95 & Ipanema Care badpak €139,95

Veronic past ondertussen nog een prothese badpak van Anita, maar dan wat kleurrijker. Hier voelt ze zich helemaal happy in. Nelleke heeft er nog een bijpassende pareo bij, dit is een luchtig sjaaltje dat je op diverse manieren om je lijf kunt knopen. Als rokje stond het erg elegant. De Qup paste wederom netjes in de pocket van dit prothese model. Eigenlijk valt het decolleté van dit model best laag, maar dat zit niet ongemakkelijk.

Geïnspireerd door de kleurrijke patronen van het ene badpak, paste Veronic als laatste nog een model van Ipanema. Dit prothese badpak heeft een mooi patroon dat geïnspireerd is op de Azteken. Brazilië, here we come!

5. Seafolly halter voorgevormde bandeau  €85 

Manuela paste als laatste deze bikini die ze gelijk al herkende… deze heeft ze zelf ook in huis! Ze wordt juist erg blij van deze basic zwarte kleur en het leuke is natuurlijk de variaties die mogelijk zijn door de brede schouderband. Deze kan je op maar liefst drie manieren dragen. De Qup valt helemaal prima weg, en de mooie vorm van deze bikini zorgt dat niemand ook maar oog heeft voor je missende borst. Dit model komt ieder jaar in allerlei kleuren en prints terug. Uit ervaring weet Manuela dat deze stevig zit, er gebeurt niets mee waardoor je onbezorgd kunt genieten. 

ProudBreast 
Blog
Badmode 
Borstkanker 
Qups
Active Qups
Borstprothese
Prothesebikini
Protheselingerie
Wat heerlijk om uitgebreid badmode te kunnen passen!

Nu zijn we eigenlijk wel redelijk moe allemaal, wat hebben we veel kunnen passen en ontdekken! Veronic deelt dat ze normaal eigenlijk nooit uitgebreid naar winkels gaat om lingerie en badmode te passen. ‘Veel badkleding passen is op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk, maar dat kan dus heel anders uitpakken’. Manuela is het daar mee eens, met een druk leven en kleine kinderen is het niet zo vanzelfsprekend om even 2 uur uitgebreid badmode te proberen. Dat daar nu alle tijd voor was, voelde erg prettig. Je merkt toch dat je dan ook meer buiten je comfort zone durft te gaan, waardoor je ontdekt dat er veel meer mogelijk is. We eindigen natuurlijk met de vraag… wat was je favoriet? 

Veronic: het veelkleurige Safa badpak!

Manuela: de zwarte seafolly bikini, lekker basic, stevig en multifunctioneel.


Wil jij ook net als Veronic en Manuela een keertje lingerie passen en daarmee op de foto om andere vrouwen te inspireren? Laat het ons dan weten via info@proudbreast.nl. Dan zetten we je op de lijst van vrouwen die we informeren over de data dat we op stap gaan. Wie weet zien we jou voor onze volgende blog?