Tips, daar zijn we dol op! Mooie lingerie geeft je vrouwelijke gevoel een boost aldus Jelly Nienke. Maar waar let je op wanneer je een Qup of siliconen prothese draagt en gaat shoppen voor een nieuwe bh? Geen enkele vrouw heeft hetzelfde lijf, dezelfde borsten of littekens. Toch zijn er een paar standaardtips die je kunt gebruiken.

  1. De bh bandjes van je lingerieEen bh is gemaakt om het gewicht van jouw borst, siliconen prothese of Qup te dragen. Dit hoeven jouw schouders niet te doen. De bh-bandjes zijn hiervoor het belangrijkste, hoe breder deze zijn, hoe meer gewicht ze aankunnen en hoe comfortabeler de bh zit.
  2. Voorgevormde lingerieDe Qup en voorgevormde bh’s zijn een perfect match, hiermee zie je het minste verschil tussen links en rechts. Een voorgevormde bh met een elastisch randje vermindert ook nog eens de inkijk, omdat deze mooi aansluit bij je huid. Maar let op, wanneer je wat dieper bent uitgesneden kan een voorgevormde bh van je af gaan staan bij het bewegen, hierdoor heb je juist meer inkijk.
  3. Lingerie van zachte stoffenGevoelig voor oedeem? Dan zijn bh’s van zachte stoffen een must haveSloggi heeft bijvoorbeeld een fijne zero-feel lijn. Draag geen naden en beugels meer, maar fijne soft touch lingerie, topjes en hemdjes. Het dragen van beugels kan namelijk bijdragen aan het ontwikkelen van oedeem.
  4. Sexy bandeautopjeIdeaal wanneer je de inkijk wilt verminderen en je geen extra hemd wilt dragen; een bh waarover een kantje is gespannen of een bandeautopje met haakjes om aan de bh te bevestigen. Hooggesloten, maar toch sexy!
  5. Meer is beter, ook bij lingerieLess is more? Nee hoor! Zorg dat je meerdere bh’s in de kast hebt liggen die lekker zitten. Wanneer je bh’s elke dag draagt gaat de rek sneller uit het elastiek, waardoor ze minder ondersteuning bieden. Ook voor je littekens is afwisseling belangrijk, geef ze de rust en de ruimte.

Deze vijf tips zijn gegeven door mammacare specialist Claudia. Na 25 jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben is Claudia sinds 2017 gespecialiseerd in mammacare. Op afspraak kun je bij Pure Mammacare terecht in Deurne, Dongen, Malden en Weert.

Over twee weken lees je wat de favoriete bh’s van onze brand ambassadors Jacobien en Jelly Nienke zijn.